Rămâi conectat

Ştirea zilei

Marţişor pentru Alba Iulia: Un şnur gigant, de aproape 3.000 de metri, va înconjura Cetatea de 1 Martie

Ziarul Unirea

Publicat

în

1 Martie, Mărţişorul  este ziua în care sărbătorim puritatea şi dragostea, ziua în care natura se trezeşte la viaţă. La Alba Iulia anul acesta vom avea parte de un mărţişor cu totul special.

Trei tineri creativi şi orientaţi spre a face bine, cu sprijinul Primăriei Alba Iulia, şi-au propus să împletească un şnur de mărţişor imens, de aproape 3000 de metri, cât sa străbată tot traseul din Șanțurile Cetății din Alba Iulia.

Citește și: Mesaje de 1 martie • Mesaje de Mărţişor • Mesaje de primăvară, SMS -uri, felicitări şi urări frumoase pe care le puteţi trimite odată cu venirea primăverii

Potrivit iniţiatorilor proiectului, principalul scop al acestei inedite activităţi este cel de a socializa şi integra copiii din centrele de plasament de la noi. Pînă acum, cel puţin 5 centre şi-au anunţat prezenţa la această acţiune.

“Avem acordul Primăriei Municipiului Alba Iulia pentru organizarea acțiunii, dar avem nevoie și de fonduri, deoarece costurile se ridica undeva la 3000 lei. Aproximativ 1200 lei materialul pentru snurul de martisor, iar ulterior evenimentului vom oferi copiilor din centrele de plasament o masa festiva și participarea la o piesa de teatru, costuri ce ajung undeva la 1800 lei. Vom colecta fonduri începând cu data de 20 februarie, timp de o săptămână, urmând fix în data de 1 Martie sa desfășurăm evenimentul,”au declarat organizatorii.

Citește și: MESAJE de 8 MARTIE, Ziua Femeii. Urări, felicitări, SMS-uri pentru femeile din viața voastră: mame, iubite, colege sau profesoare

Pe lângă fonduri, mărţişorul Cetăţii Alba Carolina mai are nevoie şi de oameni. “Vino și tu,și tu,și tu să împletim acest șnur alături de copii!”- este invitaţia pentru toţi cei care doresc să participle şi să ajute mânuţele de copii să împodobească şanţurile Cetăţii.

Panglici albe şi roşii, a câte 10 metri, vor fi împărţite albaiulienilor poziţionaţi de-a lungul traseului, urmând ca, odată împletite, să fie legate între ele, formând mărţişorul Cetăţii.

După eveniment, trupa Skepsis va pune în scenă, gratuit, o piesă de teatru, organizatorii având în plan şi o masă festivă pentru cei mici.

Citește și: MESAJE de CRACIUN. Texte frumoase cu URARI şi FELICITARI de Sărbători

Citește și: MESAJE DE ANUL NOU. Idei de SMS-uri, urări şi felicitări pe care le puteţi trimite celor dragi de Revelion

Citește și: Mesaje de Paste fericit. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea