Rămâi conectat

Politică Administrație

Marius Dunca, ministrul Tineretului şi Sportului: „Lucrăm la un proiect pentru a debloca finanţarea sportului de către primării”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, a declarat că instituţia pe care o conduce lucrează la un proiect de ordonanţă de urgenţă care clarifică cadrul legal pe care îl au la dispoziţie primăriile şi consiliile judeţene pentru a investi în sport.

„Trebuie să vedem cum finanţăm structurile sportive în primării şi consilii judeţene. Dacă ne uităm în ţară, în momentul de faţă sportul este blocat – cazurile Ploieşti, Iaşi, Timişoara, Craiova – unde le este frică primarilor şi preşedinţilor de Consilii Judeţene să mai finanţeze sportul pentru că a venit Curtea de Conturi, care, atenţie, nu are o practică unitară. Am preluat toate aceste sesizări, aceste procese verbale făcute de către Curtea de Conturi, împreună cu departamentul juridic din cadrul primăriilor, şi sper ca într-o săptămână-două să deblocăm această mare problemă: finanţarea din partea primăriilor. Dacă reuşim printr-o ordonanţă de urgenţă, şi cu siguranţă vom reuşi, putem să spunem că am relansat sportul”, a declarat Marius Dunca.

Ministrul a mai promis autorităţilor locale că va avea grijă ca să existe prevederi clare, astfel încât să se ştie ce este permis şi ce nu. „Facem OUG, deblocăm şi le dăm putere primarilor – este şi un prag acolo, ca să nu vină nimeni să le facă proces verbal pe oportunitate: de ce a investit în sport şi nu a investit în drumuri sau în spitale”, a explicat Dunca.

Pe de altă parte, ministrul a avertizat că investiţiile în sport trebuie făcute cu mare atenţie, ca să nu se repete situaţii îndelung mediatizate, în care nimeni nu a beneficiat de pe urma unor proiecte costisitoare.

„Federaţiile trebuie să trimită solicitările Ministerului Tineretului şi Sportului, iar apoi să avem acea colaborare între Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Dezvoltării. Trebuie să avem o viziune unitară. Nu mai putem să facem săli de sport în diferite comune –  şi avem exemple – unde nu s-a jucat niciodată un meci şi nimeni nu mai intră”, a încheiat Dunca.

Sursa: capital.ro

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea