Rămâi conectat

Ştirea zilei

Marcela Dărămuș: Elevii şi profesorii Şcolii Gimnaziale din Oarda de Jos nu pierd clădirea unităţii de învăţământ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Referitor la articolul publicat în ediția online a ziarului Unirea, cu privire la relocarea secţiei de psihiatrie la Oarda de Jos, în localul Şcolii Gimnaziale, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba face următoarele precizări:

Scoala Generala Oarda de Jos10Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba nu doreşte schimbarea destinaţiei bazei materiale a unităţii de învăţământ Şcoala Gimnazială Oarda de Jos, structură a Şcolii Gimnaziale ”Avram Iancu” Alba Iulia. Baza materială a  Şcolii Gimnaziale Oarda face parte din domeniul public local şi este administrată de către Consiliul local. Art. 112, alin. (6), din Legea Educaţiei Naţionale este modificat de art. 224 pct. 1, din Legea 187/2012 (în vigoare din 1 februarie 2014) şi prevede că ”schimbarea destinaţiei bazei materiale a instituţiilor şi unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat se poate face de către autorităţile administraţiei publice locale numai cu avizul conform al ministrului Educaţiei Naţionale”, iar la baza emiterii Avizului conform stau următoarele documente, conform Adresei M.E.N. nr. 440/10.05.2013 (document ce a fost transmis tuturor primăriilor din judeţ): *Acordul Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar; *Acordul Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ; *Hotărârea Consiliului Local, prin care se propune schimbarea destinaţiei, alături de alte documente: extras de carte funciară sau extras din domeniul public al localităţii pe raza căreia se află unitatea şcolară, caracteristicile tehnice ale imobilului, plan de situaţie, fotografii ale construcţiei, memoriu justificativ. Aşadar, soluţia de relocare a secţiei de psihiatrie la Oarda, în localul Şcolii Gimnaziale Oarda de Jos, este doar o propunere a d-nei ec. Nicoleta Coşarcă, elevii şi profesorii nefiind în situaţia pierderii localului şcolii.

MARCELA DĂRĂMUŞ,

Inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba

[nggallery id=491]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea