Rămâi conectat

Politică Administrație

Marcel Stan, PDL Alba: ”Florin Roman nu este promotorul învățământului profesional din județ și din țară, ci calcă pe cărări deschise de alte guvernări”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând din luna martie s-a pus problema în ședințele de Consiliu Județean Alba de organizare a unei clase profesionale după modelul Kronstadt.

În ședința ordinară a C.J. din 29 iulie s-a și aprobat un proiect de Hotărâre privind asocierea dintre Județul Alba prin Consiliul Județean Alba, Municipiul Alba Iulia prin Consiliul Local și Inspectoratul Școlar Județean Alba, în vederea funcționării Școlii Profesionale Germane Alba Iulia prin care Consiliul Județean se achită de principala obligație, cea de alocare a sumei de 260.000 de lei pentru finanțarea cheltuielilor legate de lucrările de amenajare a spațiilor în care urmează să funcționeze școala, precum și pentru finanțarea cheltuielilor de promovare a învățământului profesional  (care a fost reînființat de Guvernul Boc în 2012 după dezastruasa decizie de desființare din 2009 luată de ministrul E. Andronescu ).

La momentul actual, clasa respectivă nu figurează în oferta postată de minister pe http://www.alegetidrumul.ro . Se pare că I.S.J. a uitat să se achite de obligația principală din Contractul de Asociere, și anume cuprinderea în rețeaua unităților de învățământ a Municipiului Alba Iulia a Școlii Profesionale Germane Alba Iulia.

Ținând cont că până la ora actuală trebuiau făcute și înscrieri, considerăm că domnul Florin Roman și PNL care crede  că a  redescoperit  învățământul profesional și I.S.J. trebuie să lămurească această stare de fapt în cel mai scurt  timp!

Nu știm cum se va  respecta Art.61. Al.(5)  din L.E.N. nr. 1/2011 unde este prevăzut ca ”Rețeaua școlară a unităților de învățământ se dă publicității la începutul fiecărui an, pentru anul școlar următor”. Cifra de școlarizare pentru învățământul de stat se aprobă prin hotărâre a Guvernului, cu cel puțin 6 luni înainte de începerea anului școlar.

Ca o observație interesantă: promovarea școlii profesionale mai nou o face PNL în conferințe de partid  susținute de dl. prof. Adrian Simion, purtător de cuvânt al PNL!? De menționat că atunci când am deținut funcție de conducere la I.S.J. Alba am organizat conferințele de presă pentru promovarea școlii profesionale la I.S.J. Alba, ceea ce dovedește preocuparea din prima zi a reînființării școlii profesionale ca  acest program național să fie cunoscut la nivelul județului  (există de asemenea la ora actuală adresa http://www.isj.albanet.ro/_documente/443_Adresa%20ISJ%20650%20din%2014.02.2012.pdf  din 14.02.2012 prin care I.S.J. Alba promova învățământul profesional pentru întreaga comunitate ).

De altfel, în anul școlar 2012-2013, prin demersurile din martie-aprilie 2012 pe care le-am făcut, s-au organizat deja 12 clase în 9 licee, cu participarea a 37 de agenți economici. Pentru anul școlar următor, dacă se vor realiza toate clasele, se anunță un mic progres și anume de 17 clase în 11 licee cu implicarea a 44 de agenți economici.

Aceste lucruri le-am spus și pentru a-i demonstra domnului Roman că nu dânsul este promotorul învățământului profesional din județ și din țară, ci calcă pe cărări deschise de alte guvernări.

Prin urmare se pune o întrebare: cum stăm cu înscrierea la Școala Profesională Germană Alba Iulia?

De altfel, profesorul Adrian Simion precizează în data de 23 iulie că este vorba de 3 clase de tip Kronstadt iar în proiectul Consiliului Județean este vorba doar de 2 clase (electromecanic și modelieri turnători ). Ne întrebăm: de ce trebuie un cadru didactic să dezinformeze opinia publică într-o conferință de presă de partid, când factorii responsabili I.S.J. și C.J. își pot promova singuri, mult mai bine, ofertele?

Marcel STAN, consilier județean PDL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea