Rămâi conectat

Curier Județean

Marcel Cercea (CSŞ Alba Iulia) – campion naţional la judo Under 17

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Podium albaiulian la Arad, la categoria 60 kilograme

La finalele Campionatelor Naţionale de judo Under 17, individuale, sportivul albaiulian Marcel Cercea (CSŞ Alba Iulia, antrenor Ioan Todor) a devenit campion naţional în limitele categoriei 60 de kilograme, una dominată de competitorii din Cetatea Marii Uniri, întrucât alţi doi elevi ai reputatului tehnician, Cătălin Crişan (CSŞ Alba Iulia) şi Darius Bogdan (CS Unirea Alba Iulia) au cucerit medaliile de argint şi respectiv de bronz. „Rezultatul este unul excelent ţinând cont de anvergura concursului. Am luat 3 medalii naţionale din 4 posibile la o categorie foarte populată, cu 31 de competitori înscrişi„, a declarat Ioan Todor (CSŞ Alba Iulia).
La competiţia naţională au luat parte 17 judoka din Alba, 10 de la CSŞ Alba Iulia (antrenori Ioan Todor şi Ştefan Toma) şi alţi 7 de la CS Unirea Alba Iulia (antrenor acelaşi Ioan Todor). Desemnat al doilea sportiv al judeţului nostru în anul 2011, Marcel Cercea (elev al Centrului de educaţie incluzivă Alba Iulia) este component al lotului olimpic de la Piteşti şi în perioada 10-12 martie va concura la Zagreb în cadrul unei etape din calendarul Cupei Europei. Pe lângă cele trei medalii, realizate la categoria 60 de kilograme de Marcel Cercea – aur, Cătălin Crişan (elev la LPS Alba Iulia) – locul al doilea şi Darius Bogdan (Şcoala „Avram Iancu” Alba Iulia) – locul al treilea şi Georgiana Ispir (cat. 44 kilograme) s-a aflat la un pas de podium. Sportiva legitimată la CS Unirea Alba Iulia s-a clasat pe poziţia a 5-a după ce a pierdut din pricina unei accidentări la mână disputa pentru medalia de bronz.
Trebuie să mulţumesc pe această cale fostului sportiv Cosmin Sibişan, administratorul restaurantului „Eden” din Alba Iulia, care după concurs a oferit o masă delegaţiei prezente la Arad. La recentele naţionale am avut în întrecere mulţi sportivi mai mici cu doi ani, la categoria Under 15„, a mai spus Todor. În week-endul următor, 2-4 martie, la Turnu Severin se va derula Campionatul Naţional Under 23. Dintre cei 7 judoka prezenţi la start (CSŞ Alba Iulia şi CS Unirea Alba Iulia), Alexandru Bogdan şi Bogdan Ispas sunt creditaţi cu şanse la obţinerea unor performanţe notabile.

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea: Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau termenul de valabilitate expirat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea: Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau termenul de valabilitate expirat Peste 5 litri și 8 kg de substanțe de protecția plantelor au fost confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea. Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea