Rămâi conectat

Actualitate

Majoritatea turiștilor străini din România sunt din Ungaria și Bulgaria; durata medie a șederii – două zile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Institutul Național de Statistică arată că fluxul turistic a crescut în primele cinci luni ale anului comparativ cu perioada similară din 2016, dar durata medie a şederii nu a depăşit două zile, atât la vizitatorii români, cât şi la cei străini.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna mai 2017 au însumat 979,7 de mii, în creştere cu 10,6% faţă de cele din luna mai 2016, se arată într-un comunicat de la Statistică.

Din numărul total de sosiri, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat în luna mai 2017 73,0%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 27,0%, ponderi similare cu cele din luna mai 2016, scrie Mediafax.

În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (75,6% din total turişti străini), iar din aceştia 86,7% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în luna mai 2017 au însumat 1911,9 mii, în creştere cu 0,2% faţă de cele din luna mai 2016.

Din numărul total de înnoptări, înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat în luna mai 2016 74,8%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 25,2%.

Referitor la înnoptările turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa ( 74,3% din total turişti străini), iar din aceştia 86,6% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Durata medie a şederii în luna mai 2017 a fost de 2,0 zile la turiştii români şi 1,8 zile la turiştii străini.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea