Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mai multe drumuri, poduri și gospodării din județul Alba, afectate de viituri și inundații, în urma ploilor puternice

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai multe drumuri și poduri din județul Alba au fost afectate în aceste zile de inundații după ce, în urma ploilor puternice, malurile s-au surpat, iar apa a săpat sub asfalt sau a intrat în gospodăriile oamenilor, în vreme ce în Alba Iulia canalizările se blochează după fiecare ploaie puternică, iar drumurile publice sunt pe jumătate acoperite de apă.

Potrivit unui comunicat de presă trimis, joi, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, în perioada 23 – 25 mai, gospodării, drumuri publice și poduri din Alba Iulia și comunele Gîrbova și Poiana Vadului au fost afectate de inundații.

În localitatea Gîrbova, pompierii și voluntarii au intervenit pentru scoaterea apei din două gospodării, unde curțile și subsolurile au fost afectate inclusiv de cantități mari de noroi, iar mai multe drumuri comunale au fost afectate de circa 50 de tone de balast, în vreme ce apa a săpat sub asfalt, în mai multe locuri, pe o lungime de circa 13 metri.

Totodată, în Poiana Vadului, două poduri comunale au fost avariate, după ce malurile s-au surpat, terasamentele s-au rupt și degradat, iar apa a săpat sub anumite porțiuni și a ajuns la capetele de pod. Avariile au fost cauzate de ploile abundente, de creșterea pârâurilor cât și de antrenarea aluviunilor și materialului lemnos.

La Alba Iulia, un drum pietruit a fost spălat de viitură pe o lungime de circa 50 de metri, iar accesul autoturismelor pentru cele zece familii care locuiesc aici este greu accesibil.

De asemenea, mai multe străzi din Alba Iulia sunt parțial afectate de ploi, fiind inundate pe jumătate, din cauza incapacității de preluare a rețelei de canalizare. Internauții au postat, joi, fotografii pe rețelele de socializare și se amuză că șoferii care au parcat pe Bulevardul Revoluției 1989, intens circulat, trebuie să intre în apă până la glezne, deoarece pe prima bandă de mers ”s-a format un pârâu”. Totodată, în orașul de jos, din cauza incapacității de preluare a apei, canalizările se transformă în izbucuri, iar apa țâșnește asemenea unei mici fântâni arteziene, emanând un miros insuportabil. Nu în ultimul rând, albaiulienii semnalează că după fiecare ploaie torențială sunt inundate și Șanțurile Cetății Alba Carolina, zone destinate pietonilor, în care turiștii și localnicii obișnuiesc să se plimbe pe jos sau cu bicicletele.

Județul Alba s-a aflat în aceste zile sub cod galben de precipitații.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea