Rămâi conectat

Politică Administrație

Lumea bună a politicii româneşti se întâlneşte azi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dragnea, Tăriceanu, Ponta şi Oprea, noi termene în dosarele în care sunt judecaţi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lumea bună a politicii româneşti se întâlneşte azi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dragnea, Tăriceanu, Ponta şi Oprea au noi termene în dosarele în care sunt judecaţi.

Dosarele în care sunt inculpaţi Dragnea, Tăriceanu şi Gabriel Oprea sunt judecate de acelaşi complet de judecată, condus de Ştefan Pistol.

Primul programat în instanţă a fost preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în dosarul în care este judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului. Procesul a început la o oră neobişnuită – 7,30, fiind citat în calitate de martor Dan Andronic. Jurnalistul însă nu s-a prezentat. Instanța a decis amânarea judecării acestui dosar pentru 5 septembrie.

La termenul anterior al procesului, a fost audiat ca martor Şerban Mihăilescu, fost parlamentar şi secretar general al Guvernului Năstase. Acesta a spus, printre altele, că a participat la nunta lui Dan Andronic, organizată în 2008 la Monte Carlo.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016, fiind acuzat că a dat o declaraţie neadevărată atunci când a fost audiat ca martor în dosarul „Ferma Băneasa”.

Şi fostul vicepremier Gabriel Oprea este aşteptat marţi la Înalta Curte, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu cheltuirea unor sume din bugetul DIPI, respectiv achiziţionarea unui autoturism Audi A8.

La termenele anterioare, instanţa a admis o cerere făcută de Gabriel Oprea privind sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate a articolului din Codul penal care reglementează infracţiunea de abuz în serviciu. De asemenea, judecătorii au decis ca jurnaliştii să nu mai aibă acces în sala de judecată.

Urmează dosarul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

La termenul trecut, judecătorii au audiat-o pe Floarea Alesu, fosta şefă a DGASPC Teleorman, aceasta relatând că Liviu Dragnea ştia de situaţia celor două angajate care nu veneau la serviciu şi lucrau de fapt la sediul PSD Teleorman.

Deşi patru inculpaţi din acest dosar şi-au recunoscut vinovăţia, pentru a beneficia de reducerea cu o treime a pedepselor, preşedintele completului de judecată, Ştefan Pistol, le-a respins acestora cererile de a fi judecaţi prin procedura simplificată.

Un alt dosar programat marţi la Instanţa supremă este „Turceni – Rovinari”, în care sunt judecaţi fostul premier Victor Ponta şi fostul senator Dan Şova. Procesul se află la stadiul audierii de martori, printre cei care au dat declaraţii în sala de judecată fiind Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, precum şi Dan Hosu, soţul fostului procuror-şef adjunct al DIICOT Georgiana Hosu. La o parte dintre audieri, jurnaliştii nu au avut acces în sala de judecată.

Victor Ponta nu a fost prezent la ultimele termene ale procesului, în timp de Dan Şova a obţinut de la judecători sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie pe abuzul în serviciu.

Sursa: antena3.ro

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea