Rămâi conectat

Actualitate

Lumânări și la Alba Iulia, în fața Catedralei Reîntregirii Neamului, în memoria victimelor de la Club Colectiv din Capitală

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Câteva persoane au aprins lumânări, duminică seara, în fața Catedralei Reîntregirii Neamului din Alba Iulia, în memoria victimelor incendiului din Clubul Colectiv, din Capitală, soldat cu 30 de moți și aproape și aproape 200 de răniți.

”Dumnezeu să-i odihnească în pace pe cei morți în tragedia din Capitala de la clubul Colectiv. Am spus o rugăciune și am aprins o lumânare. Am început timid și apoi au venit și alții și alții… Suntem solidari cu cei încercați. Maine (n.r. luni), în a treia zi de doliu național, vom fi din nou la Catedrala Reîntregirii pentru a ne ruga pentru sufletele celor plecați dintre noi și pentru sănătatea celor suferinzi”, se arată în mesajul postat pe Facebook de Adrian Simion, profesor și vicepreședinte al PNL Alba Iulia.

lumanari la Alba Iulia03

În multe orașe din țară s-au depus flori și s-au aprins lumânări din solidaritate cu victimele incendiului de vineri noaptea dar și cu familiile acestora.

Luni, în a treia zi de doliu național, de la ora 19.00, în fața Catedralei din Alba Iulia, momentul comemorativ se va repeta, și sunt așteptate cât mai multe persoane, a mai anunțat Adrian Simion.

lumanari la Alba Iulia01

Numărul deceselor în urma incendiului din clubul Colectiv poate să crească semnificativ prin prisma datelor statistice, a declarat duminică profesorul doctor Ioan Lascăr, care a participat la grupul de lucru convocat de premierul Victor Ponta la Palatul Victoria.

„Evaluăm, estimăm faptul cel puțin prin prisma datelor statistice că numărul deceselor poate să crească semnificativ. Semnificativ înseamnă semnificativ”, a afirmat medicul.

Întrebat dacă se așteaptă la o dublare a numărului de morți, Lascăr a răspuns: „Este posibil, acestea sunt evaluări statistice, dar nu mă refer la cazurile noastre, ci doar făcând o evaluare prin prisma datelor statistice acumulate pe care se fundamentează și experiența noastră clinică”.

Parchetul General a început urmărirea penală in rem pentru omor calificat și distrugere calificată în dosarul privind incendiul de la clubul Colectiv

”Considerentele care au stat la baza preluării au vizat caracterul complex al cauzei determinat de împrejurările în care s-a produs incendiul, de urmările grave ale acestuia și constatând că pentru finalizarea urmăririi penale este necesar a se efectua o multitudine de acte de urmărire penală cu implicarea unor structuri centrale ale altor autorități, fiind necesară și alocarea de resurse logistice suplimentare”, se arată într-un comunicat al Parchetului General, remis sâmbătă Agerpres.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea