Rămâi conectat

Ştirea zilei

Lucrările la autostrada Sebeș – Turda demarează în data de 10 mai

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

harta-autostrada--sebes-turda-rosuMinistrul Transporturilor, Dan Șova, a declarat joi, la Alba Iulia, că lucrările la autostrada Sebeș-Turda vor demara în data de 10 mai, când se va deschide oficial șantierul de la Lotul 4, la Turda.

Acesta a mai declarat că nu există pericolul ca, din cauza contestațiilor care întârzie lucrările la loturile 1 și 2, să se piardă bani europeni: ”Se poate opta pentru fazarea lucrărilor proiectului și atunci spunem că finanțăm fazele A, B, C și apoi D, și continuă tot pe bani europeni”.

Contractele de proiectare şi execuţie pentru tronsoanele 3 şi 4 din autostrada Sebeş-Turda, au fost semnate în data de 17 aprilie 2014, cu firmele Tirrena Scavi (Italia) şi Porr (Germania).

Contractul de „Proiectare şi execuţie autostrada Sebeş – Turda, Lot 3, km 41+250 – km 53+700” a fost atribuit, în urma unei licitaţii deschise, Asocierii TIRRENA SCAVI SPA – SOCIETA ITALIANA PER CONDOTTE D’ACQUA SPA şi are o valoare totală de 420,5 milioane de lei, fără TVA. Finanţarea este asigurată din fonduri europene (85%) şi fonduri de la bugetul de stat -15%, spune CNADNR.

Contractul de „proiectare şi execuţie autostrada Sebeş – Turda, Lot 4, km 53+700 – km 70+000”  a fost atribuit, în urma unei licitaţii deschise, Asocierii SC PORR CONSTRUCT SRL – PORR BAU GmbH şi are o valoare totală de 470 milioane de lei, fără TVA, spune Compania de Autostrăzi.

Potrivit contractelor, cele două tronsoane de autostradă vor fi construite în 22 de luni (4 proiectare şi 18 execuţie), iar lucrările au patru ani garanţie.

Contestația formulată pentru lotul 1 a fost admisă în parte de Curtea de Apel Bucureşti care a dispus reevaluarea ofertei câştigătoare iar contestația pentru lotul 2 se află în curs de judecare, următorul termen fiind fixat pentru data de 15 mai.

Valoarea totală a investiţiei pentru construcţia celor 70 de kilometri ai întregii autostrăzi este de 1,05 miliarde dee euro,  și este împărțită în patru loturi. Proiectul este finanțat 85% din Fondul de Coeziune și 15% din bugetul de stat. Având în vedere relieful zonei, contractul presupune realizarea mai multor lucrări de artă (poduri, viaducte etc), precum și cinci traversări peste râul Mureș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea