Rămâi conectat

Politică Administrație

Lucrări de întreţinere de peste 2,8 milioane de euro în următorii 4 ani la străzile din Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

lucrari-drumuriPrimăria Alba Iulia a finalizat documentaţia de achiziţie a lucrărilor de întreținere și lucrări de reparații curente a străzilor în municipiul Alba Iulia pentru următorii 4 ani.

În scopul menținerii stării tehnice corespunzătoare a străzilor, este necesară executarea curentă și periodică a lucrărilor de întreținere şi reparații de diferite categorii. Aceste lucrări trebuie realizate la intervale adecvate, în condiții tehnice şi economice corespunzătoare, astfel încât  să se asigure confortul şi siguranța circulației, pentru toate categoriile de vehicule reglementate prin lege”, precizează Mihai Coşer, purtător de cuvânt al administraţiei locale.

Lucrările de reparații şi de întreținere ale drumurilor din municipiul Alba Iulia au fost împărțite în 5 loturi după cum urmează:

*Lotul 1 – Reparații suprafețe degradate – plombări, inclusiv preparare de beton asfaltic BA16 pentru diferențe de grosime pentru lucrările de plombare, refacere casete gropi H>8cm.

*Lotul 2 – Reparații curente si întreținere a străzilor pietruite/nemodernizate, inclusiv amenajare șanțuri din beton sau dalate, realizare podețe din beton pentru accese in curți si pentru drumurile laterale.

*Lotul 3 – Covor asfaltic – 4 cm grosime (inclusiv repararea suprafețelor degradate înainte de așternere).

*Lotul 4 – Înlocuire completa a îmbrăcăminților la trotuare si platforme cu pavaj de 6 cm- articole de baza si cu pavaj de 8 cm si rigole aferente platformelor dalate si drumurilor publice.

*Lotul 5 – Întreținerea rosturilor si colmatarea crăpăturilor îmbrăcăminților asfaltice si egalizare suprafețe cu material bituminos modificat cu polimeri, inclusiv la căminele din carosabil.

Având in vedere periodicitatea executării acestor lucrări si diversitatea acestora se propune ca atribuirea contractelor de lucrări sa se facă conform prevederilor  Ordonanței de urgenta nr. 34/2006 privind achizițiile publice, respectiv încheierea unui Acord cadru pe o perioada de maxim 4 ani cu un singur operator economic pentru fiecare lot in parte, așa cum rezulta din procedura de achiziție.

Lucrările şi sumele estimate pentru  întreținerea si repararea drumurilor publice pentru perioada 2014-2018 sunt in valoare totala de 12.710.980 lei, fără TVA.

Se vor executa lucrări de reparaţii curente pe străzile: Avram Iancu – 1.820 ml;  Moţilor (Horea – T. Vladimirescu) – 9.100 ml; Mușețelului – 700 ml; Marcus Aurelius (Partea de Sus) – 1.500 ml; Emil Racoviţă (zona betonată) – 700 ml; Carpenului – 6.650 ml; Augustin Bena – 938 ml; Sava Henţea – 750 ml; Doinei – 1.820 ml; Vasile Alecsandri (Henri Coandă – Ghe. Şincai) – 2.625 ml; Turnătoriei – 10.500 ml; Bd. Ferdinand – 11.025 ml; Ardealului – 2.632 ml; I. C. Brătianu – 2.000 ml; O. Goga (partea de jos) – 5.271 ml; Târgului – 1.085 ml; F. Mistral – 3.000 ml; Trandafirilor (Primăverii – Bucureşti) – 1.500 ml; Nicolae Bălcescu – 1.925 ml; Macului – 8.050 ml; Lalelelor (Bd. Revoluţiei – Brânduşei) – 5.000 ml.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea