Rămâi conectat

Ştirea zilei

LOVITURĂ pentru Kronospan Sebeș – Ministerul Mediului a decis RELUAREA procedurii de autorizare pentru fabrica de formaldehidă

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Kronospan Sebeș trebuie să reia procedura de obținere a autorizației integrate de mediu pentru noua fabrică de formaldehidă. Potrivit unor surse, decizia a fost luată de ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) și va fi anunțată public în cursul zilei de joi, 7 mai.

poluare sebesCel mai probabil, la hotărârea ministrului au contribuit atât mișcările de stradă organizate de ONG-urile care militează împotriva poluării de la Sebeș, care, de câteva luni încoace au mobilizat sute de localnici la mitinguri de protest, dar și contestațiile depuse la minister.

Reamintim că la începutul acestui an Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) a anunțat, printr-un comunicat de presă, că autoritatea de mediu nu poate finaliza procedura de revizuire a autorizației integrate pentru Kronospan Sebeș, care își dorește deschiderea unei noi fabrici de formaldehidă în oraș. Procedura de avizare va fi suspendată pe perioada analizării contestațiilor depuse de două ong-uri și a documentației depuse la Agenția pentru Protecția Mediului Alba.

UPDATE: Contactați telefonic, reprezentantii Kronospan Sebeș nu au confirmat, dar nici nu au infirmat informația publicată în exclusivitate de ziarulunirea.ro si au declarat că ne vor transmite punctul lor de vedere, în cel mai scurt timp.

–––––––––––––-

Revenim cu amănunte și cu punctul de vedere al Kronospan Sebes (urmare a solicitării transmise, în scris, de ziarulunirea.ro)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea