Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Locuitorii din județul Alba apelează din ce în ce mai des la consiliere online

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mediul online este probabil una dintre cele mai revoluționare invenții ale lumii moderne dat fiind faptul că acesta înseamnă astăzi un cumul impresionant de avantaje pentru fiecare dintre noi. Dacă pentru anumiți utilizatori, Internetul reprezintă o modalitate excelentă de a păstra legatura cu cei dragi sau de a face diverse cumpărături în confortul propriului cămin, pentru un număr din ce în ce mai accentuat, Internetul a devenit un răspuns la diverse probleme cu care ne confruntăm în viața de zi cu zi. Conform statisticilor, tot mai mulți utilizatori din județul Alba apelează astăzi la consiliere online atunci când vine vorba despre diverse probleme de sănătate și nu numai.

Deși țara noastră se situează sub medie spre deosebire de multe state vestice atunci când vine vorba despre numărul de cabinete psihologice sau de alt tip de consiliere, cert este faptul că statisticile recente au scos la iveală faptul că tot mai mulți locuitori din județ își îndreaptă astăzi atenția înspre consilierea online. Numărul căutărilor online pe cuvinte precum „psiholog”,”psiholog online”, “cabinet psihologic” sau “consiliere psihologica” au crescut în acest an, spre deosebire de 2015 cu 28,6%. Cel mai mare număr de căutări în acest sens se realizează la nivel de județ în Alba Iulia, cu un procent de 34,8% din numărul total. Orașul care apare imediat pe lista este Sebeș cu un procent de căutări de 12,2% din total, Aiud cu un procent de 10% și Blaj cu 7,9%.

Unul dintre motivele pentru care utilizatorii își îndreaptă astăzi atenția înspre consilierea online se datorează faptului că interacțiunea cu un specialist este mult mai confortabilă atunci când totul se întamplă online și adesea utilizatorii aleg să fie mult mai sinceri pe această cale în aboradrea problemei cu care se confruntă. În ceea ce privește asistența psihologică, conform unui studiu realizat în anul 2015, a scos la iveală faptul că doar 3 din 10 români apelează la un psiholog atunci când se confruntă cu probleme specifice.

“Apelarea la asistența psihologică încă este un subiect pe care multă lume îl consideră drept tabu, fapt pentru care țara noastră încă se situează sub medie la acest capitol, spre dosebire de țările vestice. Consilierea online este un concept destul de nou în România, însă putem observa cu certitudine faptul că aceasta a înregistrat până în momentul de față un real succes. Oamenii se simt mult mai confortabil atunci când solicită ajutor pe această cale decât atunci când această consiliere este solicitată într-un cabinet fizic. În viitor sperăm ca această modalitate de solicitare a consilierii online să încurajeze un număr cât mai mare de oameni să apeleze la specialiști atunci când se confruntă cu diverse probleme” a declarat Silvia Zaha, administrator al site-ului https://www.webadviser.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile

Unirea Ziarul

Publicat

în

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile Mare e grădina… alegerilor. Dacă nu luăm în seamă acei lăudătorilor plătiți, ar trebui să lăsăm pentru o dată ulterioară enumerarea efectelor negative sau pozitive ale unei alianțe, mai ales în perioada pre-electorală. Oricum, efectele unor astfel de alianțe pot fi și puțin benefice, de natură să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea