Rămâi conectat

Ştirea zilei

Locatarii unui bloc din centrul municipiului Alba Iulia cer ”un preț decent” la abonamentul pentru riverani în noua parcare cu taxă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un reprezentant al locatarilor din blocul O2A, situat în apropierea noii parcări cu plată din centrul municipiului Alba Iulia a solicitat, marți, consilierilor locali, modificarea prețului la abonamente pe locurile alocate riveranilor, considerând că s-a fixat un tarif exagerat comparativ cu tarifele impuse abonaților în alte cartiere ale orașului.

parcare cu plata Alba Iulia01Acesta a reamintit faptul că înainte de începerea lucrărilor de reabilitare a zonei centrale, cei care locuiesc în blocul respectiv beneficiau de o parcare ce a fost anulată odată cu reconfigurarea zonei, iar locurile existente în spatele blocului, pentru care se plătește un abonament de 10 ori mai mic, sunt insuficiente.

Mai mult, albaiulianul a subliniat faptul că nu beneficiază de servicii suplimentare, deoarece parcarea nu este nici păzită, și nici acoperită sau încălzită, astfel încât să justifice tariful impus de Consiliul local, respectiv un abonament de 100 de lei pe lună, plus TVA. Nu în ultimul rând, a atras atenția că, prin blocarea cu barieră a accesului la blocurile din zonă, se pune în pericol siguranța celor care locuiesc aici, deoarece poate produce întârzieri în caz de incendiu sau urgențe medicale.

”Parcarea este goală după-amiaza și noaptea, iar ziua mai mult de 15 mașini la ora de vârf, nu sunt. Este aiurea și nejustificat să stea o parcare de 88 de locuri goală. Am solicitat și Instituției Prefectului Județului Alba să constate legalitatea hotărârii de Consiliu Local prin care s-au fixat tarifele, pentru că în alte orașe, de exemplu Sibiu sau Cluj-Napoca, prețul de parcare pentru riverani sunt mai decente, sunt chiar sub 100 de lei pe an”, a spus Cristian Popovici, dând de înțeles locatarii blocului refuză să plătească abonamentul impus de regulament și își vor parca în continuare mașinile, gratuit, pe străzile din apropiere.

CITEȘTE ȘI: În față e vopsit gardul… Supraaglomerare în spatele blocurilor de la BCR din Alba Iulia, pustiu în parcarea cu plată

În replică, viceprimarul Gabriel Pleșa a anunțat că în curând ”se va face ordine în zonă” și nu vor mai exista mașini parcate pe locuri care nu sunt destinate special acestui scop. El a exclus posibilitatea ca parcarea cu taxă din centru să se transforme într-una gratuită, dar a acceptat faptul că se poate lua în discuție o scădere a prețului pentru abonamentele riveranilor, cu condiția ca și consilierii locali să fie de acord.

Pe de altă parte, în opinia consilierilor Dorin Pocol și Ioan Bogățan, nu este necesară nicio modificare de prețuri, având în vedere că există zeci de locuri de parcare la un tarif ”decent” – 10 lei pe lună, în spatele blocurilor, unde riveranii au posibilitatea să-și lase mașinile.

”Administrația locală nu s-a gândit niciodată că o să recupereze costurile cu construcția parcării cu plată, din banii pe care îi plătesc proprietarii de mașini care o folosesc. Parcarea s-a făcut tocmai pentru a ordona zona și pentru a-i descuraja pe cei care își lăsau până acum mașinile pe unde apucau. O să extindem această politică în tot orașul, o să avem în mai multe zone parcări cu plată, pe lângă cele cu abonament, concesionate de locatari, iar cine va parca aiurea, va plăti. Nu este o măsură inventată de mine sau de Consiliul Local Alba Iulia, ea se practică în toate orașele civilizate din lumea asta”, a declarat primarul Mircea Hava.

În ceea ce privește solicitarea albaiulianului, lucrurile au rămas ”în coadă de pește”, stabilindu-se că ar putea fi luată în discuție o modificare a prețului abonamentului doar după ce se vor marca și numerota toate locurile de parcare din spatele blocurilor din zonă, și se va face o comparație cu numărul de solicitări depuse de locatari. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în a doua zi vor fi prezenți și Cristian Tudor Popescu, Florin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea