Rămâi conectat

Curier Județean

LIVE VIDEO: Un nou sezon de spectacole cu Garda Apulum a debutat la Alba Iulia. Zeci de persoane au fost prezente la prima întâlnire din acest an cu Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis și Magna Nemesis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 200 de persoane au fost prezente, luni după-masa, în fața Porții a IV-a a Cetății Alba Carolina din Alba Iulia unde au reînceput spectacolele de reconstituire antică susținute de Garda Apulum. Începând din această săptămână, reenactorii albaiulieni promit reprezentații de neuitat, care se vor întinde până în prima jumătate a lunii octombrie și se vor desfășura, în același loc, în fiecare vineri, de la ora 19.00.

Garda Apulum este o trupă de reconstituie istorică antică compusă din patru formații – Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis și Magna Nemesis. Formațiile sunt alcătuite din voluntari albaiulieni care încercă să reconstituie aspecte militare și civile ale istoriei daco-romane, având accentul pus pe promovarea patrimoniului local. De precizat că trupele au luat naștere în urma unor proiecte derulate de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, fiind coordonate de istoricii albaiulieni Liviu Zgârciu și Tudor Roșu.

Spectacolele sunt susținute de Primăria Municipiului Alba Iulia cu sprijinul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia și Asociației pentru Istorie Vie Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea