Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO: PARADA MILITARĂ de Ziua Națională a României la Alba Iulia, admirată de mii de români. Mașini blindate, tancuri și autospeciale, în defilare pe Bulevardul 1 Decembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Unul dintre cele mai așteptate și importante momente din programul manifestărilor prilejuite de aniversarea Zilei Naționale a României la Alba Iulia a fost paradă militară.  

parada-militara-1-decembrie-2016-la-alba-iulia02

În acorduri de fanfară, peste 600 de cadre militare, polițiști, pompieri și jandarmi, și un convoi de transportoare blindate, tunuri, maşini de luptă şi autospeciale au defilat pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, spre încântarea miilor de români veniți să sărbătorească 1 Decembrie în ”Cealaltă capitală”, locul în care s-a făurit Marea Unire a Românilor în urmă cu 98 de ani.

Parada tradițională de Ziua Națională a început în jurul orei 13.00 și a ținut mai bine de o oră. Alături de importanţi comandanţi şi ofiţeri ai unităţilor militare, oficialităţi locale şi judeţene, care au asistat la parada de la „tribuna” oficială, s-a aflat și președintele Camerei Deputaților Florin Iordache.

Ziarul Unirea a transmis live video cu parada militara.

În anul 2016, parada militară organizată în Capitala Marii Uniri a fost constituită din peste 600 de militari și peste 65 de mijloace tehnice, din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Român de Informații.

În dispozitivul de defilare, din partea Ministerului Apărării Naționale, au luat parte militari aparținând Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, Batalionului 136 Geniu „Apulum”/Brigada 10 „Dunărea de Jos”, Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”, Centrului 346 Comunicații RMNC.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au fost compuse din pompieri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba și din jandarmi ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba. La manifestare au participat cu efective și tehnică și reprezentanți ai Serviciului Român de Informații.

[nggallery id=3090]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea