Rămâi conectat

Curier Județean

LIVE VIDEO: ”Cânt și suflet românesc” – spectacol de muzică populară de 1 Decembrie 2016, la Alba Iulia. Un adevărat regal folcloric, cu ansambluri și interpreți de renume, în Piața Cetății

Ziarul Unirea

Publicat

în

spectacol-muzica-populara-1-decembrie-2016-la-alba-iulia01De un adevărat regal folcloric au avut parte românii care au ales să sărbătorească 1 Decembrie – Ziua Națională a României 2016, la Alba Iulia.

De la ora 15.00, pe scena din Piața Cetății s-a desfășurat spectacolul de muzică populară ”Cânt și suflet românesc” dedicat sărbătoririi a 98 de ani de la Marea Unire,  în cadrul căruia au concertat interpreți consacrați, precum Ioan Bocșa, Veta Biriș, Nicolae Furdui Iancu, Ionuț Fulea, Sava Negrean Brudașcu sau Leontina Fărcaș.

Ziarul Unirea transmite live video cu spectacolul „Cânt și suflet românesc” de la Alba Iulia, dedicat Zilei Nationale:

Menit să încălzească sufletele miilor de români prezenți în orașul Marii Unirii, spectacolul ”Cânt și suflet românesc„ este cuprins anual în programul Festivalului de România, organizat de autoritățile locale și județene de 1 Decembrie.

Evenimentul a început pe sunet de tulnic, iar spectacolul maraton a fost deschis de cunoscuta interpretă Leontina Fărcaș, împreună cu Muguri de Tezaur. Regalul folcloric a continuat cu artiști de renume și ansambluri folclorice din zone istorice importante ale țării noastre, precum Banat, Transilvania, Oltenia, Dobrogea și Moldova.

În Piața Cetății au concertat live: Aneta Stan, Niculina Stoican, Sava Negrean Brudașcu, Ioana Ardelean, Cornel Borza, Anghelina Timiș, Mariana Anghel, Mioara Velicu, Traian Jurchela, Veta Biriș, Ionuț Fulea și Codru de România, Tudor și Nicolae Furdui Iancu și Crai Nou, Ioan Bocșa și Dumitru Fărcaș, Muguri de Tezaul și Leontina Fărcaș, Roxana Reche, Cătălin Hașa, Nicolae Tuhuț, Dorina Narița, Floricica Moga, Ansamblul Folcloric “Mureșul” din Târgu Mureș, Ansamblul Folcloric “Augustin Bena” al județului Alba, Ansamblul Folcloric “Ștefan Vodă” din Republica Moldova, Ansamblul Folcloric “Doina Aiudului”.

Distracția continuă la Alba Iulia, de la ora 19.00, cu un concert de muzică clasică vs. muzica de film cu Filarmonica Națională “Serghei Lunchevici” din Chișinău, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, iar de la ora 20.00 cu un concert Andra & Zdob și Zdub în Piața Cetății.

Seara se va încheia cu un spectacol de artificii, denumit ”Emotion Romania”, care va începe la ora 22.00. Potrivit firmei care organizează show-ul, acesta va avea un concept unicat. Structurile pirotehnice vor fi folosite în premieră în România, spectacolul va avea viziune 3D, iar pe cer va fi văzută cea mai mare inimă proiectată vreodată în România în cadrul unui astfel de show.

Articol in curs de actualizare. Revenim cu mai multe imagini.

[nggallery id=3093]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU în satul Silivaș, din comuna Hopârta: Un utilaj agricol a luat foc

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU în satul Silivaș, din comuna Hopârta: Un utilaj agricol a luat foc Un incendiu a izbucnit la un utilaj agricol din satul Silivaș, comuna Hopârta. Au intervenit pompierii din Aiud. Citește și: INCENDIU de vegetație uscată la Băgău: Intervin pompierii din Aiud cu o autospecială Detașamentul de pompieri Aiud intervine cu o autospecială de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea