Rămâi conectat

Politică Administrație

Lista de candidați a PNL Alba, validată de conducerea centrală, senatorul Pereș și vicepreședintele CJ Alba Florin Roman ocupând primele locuri

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Conducerea centrală a Partidului Național Liberal a validat, joi, lista de candidați a PNL Alba, iar senatorul Alexandru Pereș și vicepreședintele Consiliului Județean Alba Florin Roman ocupă primele locuri la Senat, respectiv la Camera Deputaților.

Rotar Peres DumitrelComitetul executiv județean al PNL Alba a făcut modificări, însă neesențiale, după ce doi candidați aflați pe locuri neeligibile, actualul primar din Zlatna, Silviu Ponoran și avocatul Cornel Berindei s-au retras de pe listele de la Senat. Ei ocupau locurile doi și trei.

Locurile lor au fost luate de consilierii județeni Dumitru Fulea (locul 2), respectiv de italianul Simone Albani Rocchetti (locul 3).

Locul 1 la Senat este ocupat Alexandru Pereș, care este parlamentar de 20 de ani, iar locul 1 la Camera Deputaților este ocupat de Florin Roman, urmat de Corneliu Olar, primarul comunei Horea și de consilierul județean Claudiu Răcuci, din Blaj.

În cel mai bun caz, PNL Alba va obține un mandat de senator și trei mandate de deputat, însă cele mai pesimiste calcule spun că Răcuci ar putea fi, în final, pe loc neeligibil. El este, de altfel, un apropiat al primarului din Blaj, Gheorghe Rotar, oraș în care se află cel mai puternic fief PNL Alba.

Astfel, în Alba, PDL a mai câștigat o luptă cu PNL, liberalii având un singur reprezentat pe loc eligibil, Florin Roman, care și-a negociat foarte bine poziția. Pereș, Olar și Răcuci provin din PDL, ceilalți candidați fiind doar pentru a completa lista.

Deși și-a dorit foarte mult un loc de deputat, Gabriel Pleșa ocupă doar poziția a 5-a.

PNL a obținut la alegerile locale un scor de 52 la sută.

Lista finală a candidaţilor PNL Alba:

Senat

  1. Alexandru Pereş
  2. Dumitru Fulea
  3. Simone Albani Rochetti
  4. Carmen Liliana Stoica

Camera Deputaţilor

  1. Florin Roman
  2. Corneliu Olar
  3. Claudiu Vasile Răcuci
  4. Sorin Bumb
  5. Gabriel Pleşa
  6. Elena Ignat
  7. Emil Muntean

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea