Rămâi conectat

Ştirea zilei

LISTA 2016: sponsorizări de peste 300.000 de lei pentru medici și 160.000 de lei pentru spitalele din Alba, de la producătorii de medicamente

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lista instituțiilor medicale, asociațiilor și medicilor care au primit sponsorizări sau donații, în anul 2017, de la companii farmaceutice, a fost publicată pe site-u Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale. Potrivit datelor oficiale, spitalele din Alba au primit donații de medicamente în valoare de peste 160.000 de lei, iar un număr considerabil de medici din județ au fost sponsorizați cu sume care totalizează peste 300.000 de lei.

Cele mai multe donații s-au făcut la Spitalul Județean de Urgențe Alba Iulia (valoarea totala fiind de 87.528 de lei) iar sponsorul principal a fost firma Novo Nordisk A/S care a trimis aici dispozitive medicale de injectare insulină în valoare de 41.760 de lei. De asemenea, cea mai mare donație de medicamente a fost în valoare de 20.211 lei și a venit din partea companiei Les Laboratoires Servier.

Pe locul doi se află Spitalul Municipal Aiud, care a primit donații în valoare totală de 33.523 de lei, urmat de Spitalul Municipal Sebeș, care a primit medicamente în valoare de 24.965 lei și de Spitalul Municipal Blaj – medicamente în valoare de 9.346 de lei și Spitalul Orășenesc Cugir – medicamente în valoare de 6.977 de lei.

Din aceeași listă publicată de Agenția Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (listă care are 2.855 de pagini), rezultă, la un calcul sumar, că în județul Alba s-au ”investit” peste 300.000 de lei în medici, sponsorizările cuprinzând în cea mai mare parte susțineri financiare pentru participări la evenimente medicale (sume care, în unele cazuri depășesc 10.000 de lei și ajung chiar la aproape 20.000, pentru o participare la un congres).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea