Rămâi conectat

Sport

Liga a 2-a, mirajul pentru echipele din Alba! După 17 ani, aşteptăm o nouă promovare în eşalonul secund

Dan HENEGAR

Publicat

în

Alba va avea cu siguranţă, pentru al doilea an consecutiv, patru reprezentante în eşalonul terţ (chiar cinci dacă Şurianu Sebeş va depăşi momentele critice), în ediţia 2017-2018, însă dezideratul fotbalului judeţean este ca vara viitoare o conjudeţeană să facă pasul spre Liga a 2-a, ultima promovare de acest gen înregistrându-se în urmă cu 17 ani.

„Sper că va fi o stagiune prolifică pentru Alba, avem 4 echipe puternice. Am ajuns la etapa în care o formaţie din Alba este capabilă să facă pasul spre Liga a 2-a„, a menţionat Armando Popescu, la Radio Unirea FM. „Este de bun augur faptul că fotbalul din Alba are locul său important pe hartă. Depinde foarte mult în ce serie vor fi repartizate echipele din judeţ, dar sper ca la finele stagiunii viitoare o echipă din Alba să ajungă pe a doua scenă. Pentru o campanie de promovare contează stabilitatea financiară, tot ce este în jurul echipei, întrucât liniştea aduce rezultate foarte bune”, a spus antrenorul Mihai Manea, în cadrul aceleiaşi emisiuni.

În campionatul 2000-2001, Minaur Zlatna, pregătită de Ştefan Fogoroşi, a promovat în Divizia B, iar ultima prezenţă a unei echipe din Alba în eşalonul secund s-a înregistrat acum 5 ani, în 2012, cu Unirea Alba Iulia, „alb-negrii” abandonând competiţia în retur.

*Promovare, doar din Seria a 4-a!

Acum Metalurgistul Cugir, Industria Galda, Performanţa Ighiu şi Unirea Alba Iulia par întărite în perspectiva viitoarei stagiuni, având asigurată stabilitatea financiară, campaniile de transferuri fiind extrem de interesante. Încă nu se cunoaşte oficial configuraţia seriilor din viitoarea stagiune, însă Seria a 5-a este adjudecată de „U” Cluj, astfel că speranţele se îndreaptă spre Seria a 4-a, de unde aşteptăm „să evadeze” una dintre conjudeţene.

Despre fotbalul din judeţ, relaţiile şi rivalităţile dintre divizionarele terţe şi campania de promovare au vorbit, la Radio Unirea FM, Armando Popescu şi Mihai Manea, finanţatorul, respectiv antrenorul Performanţei Ighiu, pretendentă anunţată la Liga a 2-a.

Există, în teren o rivalitate acerbă între echipele din judeţ, care se termină însă pe teren, în afara gazonului relaţiile sunt în zodia normalităţii. Pe cât posibil ajutăm pe toată lumea, însă obiectivul echipei Performanţa rămâne prioritar„, a spus Armando Popescu.

Oficialul Ighiului s-a referit şi la implicarea lui Gicu Grozav la Unirea Alba Iulia, menţionând că înainte ca internaţionalul rămân să facă pasul spre „Cetate”, au avut o discuţie pe tema unei colaborări în sectorul juvenil, la Drâmbar. „Sper ca timpul să demonstreze ca a luat o decizie bună. Gicu a făcut un compromis când a decis şi toţi cei din club, foştii şi actualii oficiali, vor trece testul de maturitate„, a precizat Armando Popescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea