Rămâi conectat

Politică Administrație

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, despre amnistie și grațiere: Sunt necesare. Animalele au mai multe drepturi decât deținuții

Dragoş Suciu

Publicat

în

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat, vineri, că din punctul său de vedere o lege a grațierii și amnistiei este necesară, deoarece România plătește amenzi uriașe pentru nedreptățile care se fac deținuților, precizând că animalele au mai multă protecție decât oamenii condamnați.

Ioan Lazar01Fiind întrebat vineri, în cadrul unei conferințe de presă a ALDE Alba, cum comentează controversatul proiect al grațierii, care a generat proteste în stradă, Ioan Lazăr a declarat că a văzut că foarte mulți oameni sunt nemulțumiți de ”această decizie a PSD și ALDE de a da o ordonanță de urgență privind grațierea și amnistia”.

”Nu sunt în temă cu persoane sau cu fapte care ar urma să fie grațiate. Ce vreau să vă spun, la televizor am văzut, că animalele au mai multă protecție și drepturi decât oamenii. Oameni sunt și cei care sunt deținuți politic, care stau în celule de patru, opt, 16 sau chiar și mai multe persoane, iar legea ne spune că pentru un câine trebuie să avem X metri pătrați. Sunt foarte multe asociații care militează pentru dreptul animalelor dar am văzut destul de puține asociații sau persoane care militează pentru dreptul deținuților”, a spus Ioan Lazăr.

Totodată, el a adăugat că a observat că sunt foarte multe asociații care vor să scoată ”animalele de la circ”, dar ”de circul celor încătușați și plimbați prin fața televizoarelor” foarte puțini au dreptul să vorbească.

”După mine este necesară o ordonanță de urgență a grațierii și amnistiei deoarece după cum bine ați văzut, chiar Uniunea Europeană ne amendează și trebuie să plătim sume uriașe pentru aceste nedreptăți care se fac deținuților. Sunt și ei oameni, ei ar trebui să fie doar privați de libertate”, a conchis liderul ALDE Alba.

Mii de persoane au protestat, joi seara, în mai multe județe din țară față de proiectul privind grațierea, amnistia și modificarea Codurilor penale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea