Rămâi conectat

Politică Administrație

Liderul ALDE Alba înfierează circul public dintre PNL și Traian Băsescu

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ioan Lazăr: ”După alegerile parlamentare, colaborarea ALDE va fi cu PSD”

În conferința de presă a partidului ALDE, filiala Alba, de ieri, 9 septembrie, președintele organizației, Ioan Lazăr, a ținut să își arate poziția față de ceea ce el numește ”circul” din PNL-ul rămas fără lider și dirijat de membrii cu vechime în fostul PDL, în contextul alegerilor parlamentare. ”Atât în București cât și în Ioan Lazar01teritoriu, PD-iștii încearcă, și veți vedea că vor și reuși, să își pună, primii pe listă, oameni din vechiul regim băsist. Potrivit scenariilor pe care le-au făcut la capitală, pe primele locuri la Camera Deputaților sunt Predoiu și cu Săftoiu – fosta consilieră și mâna dreaptă a lui Băsescu.

Certurile și neînțelegerile între acesta din urmă și vechiul PDL sunt doar de ochii lumii, ei lucrează împreună! Tot circul pe care îl fac este doar pentru a distrage atenția alegătorilor. Din păcate, cei din PNL nu au ce să facă, nu mai au lider, acceptă să fie pe locuri secundare, în speranța că vor obține un rezultat mai bun la alegerile parlamentare decât la locale. Cum acceptă vechii PNL-iști doar un singur loc eligibil la parlamentare, pentru Camera Deputaților? Ar trebui să se trezească, să vadă cum stau, pentru că ei sunt în picaj și vor scoate un rezultat dezastruos, pe când PSD-ul va scoate un rezultat foarte bun”, preconizează Ioan Lazăr.

În ceea ce privește sprijinul între partide și viitoarele alianțe, președintele ALDE Alba crede că PNL-ul va încerca, probabil, să-i ajute pe cei din PMP să intre în Parlament, așa cum au făcut și cu EBA, la alegerile europarlamentare: ”Ei sunt foarte dibaci în scenarii și croșetări pentru a-și atinge scopul”. În replică la prognosticul nefavorabil făcut de liderii PNL Alba, atât pentru PMP dar și pentru ALDE, vis a-vis de rezultatele celor două partide la alegerile parlamentare, Ioan Lazăr avertizează: ”Cu noi vor avea o mare surpriză, atât la nivel central cât și în teritoriu”.

Chiar dacă nu a avansat un scor exact, președintele ALDE Alba a estimat rezultatul partidului între cel obținut la locale și 10%. Deși neobosit în a înfiera atitudinea și modul în care colegii din PSD Alba au înțeles să colaboreze și să formeze majorități în consiliile locale, dar și modul în care propun și susțin proiecte pe la Valea Lungă și Baia de Arieș, după viitoarele alegeri, acesta vede ca probabilă colaborarea între ALDE și PSD. ”Din mesajele conducerii celor două partide, colaborarea după parlamentare va fi cu ei. Referitor la nemulțumirile noastre față de conducerea PSD ALBA, încercăm să le tranșăm la nivel local, dacă nu, vom apela la conducerea centrală a fiecăruia dintre partide”, a adăugat acesta.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea