Rămâi conectat

Ştirea zilei

Lider național – PNL a obținut în Alba cele mai multe primării și cel mai mare scor la Consiliul Județean

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PNL a obținut în județul Alba cele mai multe primării, 58, din 78, și cea mai confortabilă majoritate la Consiliul Județean, 53,42 la sută, după centralizarea voturilor din 93 la sută din secții.

lansare candidati PNL Alba03Secretarul general al PNL Alba, Marius Hațegan, a declarat că filiala județeană a PNL din Alba este cea mai puternică din țară, obținând cele mai multe primării, chiar dacă există județe care au mai multe unități administrativ-teritoriale.

Procentual, PNL Alba a obținut peste 74 la sută din numărul primăriilor și va pune președintele Consiliului Județean Alba fără alianță.

A doua filială PNL, la nivel național, în urma acestor alegeri este Suceava, urmată de Arad și Bihor.

În urma centralizării numărului de voturi din cele 440 de secții de votare din Alba, rezultatele oficiale ale alegerilor locale din județ sunt următoarele: PNL va conduce 58 de primării; PSD – 13; ALDE – 2; UDMR – 2; PMP – 1; Partidul Verde – 1; candidat independent – 1.

PNL, PSD, ALDE și PMP intră în Consiliul Județean Alba după centralizarea voturilor din 72 de localități  (93 la sută din secțiile de votare).

Potrivit rezultatelor parțiale, PNL e câștigător detașat, obținând 53,42 la sută, PSD – 25,74 la sută, ALDE – 6,73%, iar PMP – 6,31 la sută.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea