Rămâi conectat

Politică Administrație

Liberalul Gabriel Pleșa vrea să candideze la Camera Deputaților. ”Am 4 idei pe care vreau să le pun în aplicare cu orice preț”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a spus, luni, la radio ”Unirea” FM că își dorește să candideze la Camera Deputaților, el enumerând patru proiecte pe care spune că vrea să le pună în aplicare cu orice preț.

gabi plesaPe scurt, ideile liberalului Pleșa sunt: eliminarea pensiilor speciale, limitarea mandatelor, pentru aleși, la două, eliminarea imunității parlamentare, iar ziua de muncă pentru senatori și deputați să fie de opt ore, astfel încât, la sfârșitul săptămânii, să cumuleze 40 de ore lucrate.

Gabi Pleșa a precizat că acestea sunt doar o parte din obiectivele sale.

”Am câteva idei pe care foarte succint vreau să le prezint și pentru care îmi doresc foarte mult să fiu parte din legislativul României. Țin cel mai mult la o lege care să limiteze mandatele la două, indiferent de funcție, de la președintele României, la Parlament, la primari, la președinți de Consilii județene, orice funcție, exact ca în SUA. Acest lucru va duce natural la întinerirea clasei politice. A doua, anularea pensiilor speciale. Nu aveam nevoie de pensii speciale. M-a deranjat enorm de mult acest lucru. Mi se pare imoral din toate punctele de vedere. Nu vreau să par demagog. Eu cred că și Parlamentarul trebuie să aibă acea zi de muncă de 8 ore, el nu trebuie să fie privilegiat”, a afirmat, Gabriel Pleșa.

Viceprimarul municipiului Alba Iulia a spus că și-ar dori să elimine imunitatea parlamentarilor, din punct de vedere juridic, și ar trebui să existe imunitate doar pentru declarații politice. ”Atâta timp cât organele în drept cer anchetarea nu trebuie să se opună Parlamentul. De ce să punem bețe în roate unei anchete”, a mai afirma Pleșa.

Liberalul a spus că de 8 ani își dorește să ajungă în Parlamentul României. În 2008 ”locul” i-a fost luat de Cosmin Covaciu, iar în 2012 de Călin Potor, deputat care a trecut, între timp, la PSD.

Pleșa a primit încrederea consilierilor locali și a fost ales viceprimar al municipiului Alba Iulia în martie 2015.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea