Rămâi conectat

Ştirea zilei

Liberalul Dacian Herlea şi-a pierdut mandatul de viceprimar al Comunei Şibot

Ziarul Unirea

Publicat

în

*Pentru schimbarea sa au votat 7 consilieri locali

Deşi părea unul  dintre subiectele delicate aflate pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Şibot de joi, 31 octombrie, proiectul de hotărâre iniţiat de primarul PDL Ilie Tomuş cu privire la schimbarea din funcţie a viceprimarului liberal Dacian Herlea n-a creat nicio surpriză.

După cum era de aşteptat, reuşita iniţiativei era previzibilă, primarul Tomuş
având nevoie iniţial de doar 2 voturi pe lângă cele 4 ale PDL-ului, pentru ca proiectul de hotărâre să treacă, dar s-a ,,întâmplat” ca încă un consilier să voteze proiectul de hotărâre, astfel că scorul a fost de 7 voturi pentru şi 3 împotrivă.

Din cei 11 consilieri locali validaţi la scrutinul din iunie anul trecut (4 PDL, 2 PNL, 2 PNŢ, 1 PP-DD, 1 PSD şi 1 UNPR) au fost prezenţi la şedinţa un număr de 10 aleşi, lipsind de la reuniune consilierul PSD Ioan Miclea.

În expunerea de motive, primarul Ilie Tomuş a arătat că în ultimele trei luni, Dacian Herlea nu şi-a mai exercitat atribuţiile de viceprimar, a rupt orice punte de comunicare cu primarul şi cu unii aleşi locali, fapt ce a creat prin atitudinea sa o stare de nemulţumire generală şi o atmosferă tot mai tensionată. La rândul său, Herlea nu şi-a recunoscut faptele şi a pus totul pe disensiunile de ordin politic şi pe neînțelegeri artificial create, ameninţând că îşi va căuta dreptatea în instanţă.

La şedinţă a luat parte şi ing. Cristian Simu, membru al Biroului Orăşenesc Cugir al PNL, care a afirmat că votul s-a desfăşurat comform legii, iar Herlea îşi va continuă pe mai departe atribuţiile de consilier local.

În ceea ce priveşte alegerea noului viceprimar, primarul Ilie Tomuş ne-a declarat că acest lucru se va petrece până la finele acestui an, probabil în cursul lunii noiembrie.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul Este Joia Mare a catolicior, o zi cu mare însemnătate, care reprezintă pentru creştini şi Ultima Cină a Domnului Iisus Hristos. În toate catedralele catolice se petrece un moment important, în această seară: spălatul picioarelor. Preoţii reproduc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea