Rămâi conectat

Ştirea zilei

Levi, maratonistul fără o mână, din Aiud, vrea să străbată România pentru a ajuta copiii bolnavi de cancer

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Maratonistul Levente Polgar Ioan, un tânăr din Aiud, județul Alba, care a rămas de la vârsta de șase ani fără o mână în urma unui accident feroviar, se pregătește să străbată România, în iunie, de la Vama Jimbolia la Vama Veche, purtând un echipament cu numele Asociației ”Little People” și cu mesajul donați doi euro pentru a ajuta copiii bolnavi de cancer.

Levi03

Levente Polgar Ioan, căruia prietenii îi spun Levi, a declarat că își propune să alerge, în iunie, din județul Timiș până în județul Constanța, traseu pe care ar urma să-l parcurgă, cu o cameră video, în 11-12 zile, urmând să pornească de la Jimbolia la ora 00.00. Acesta precizează că, atunci ”când pică balamalele”, se va odihni în adăposturi pe care le va improviza pe marginea drumului”, dar nu mai mult de 180 de minute la fiecare 24 de ore.

Levente Polgar Ioan este un tânăr de 33 de ani, născut în Aiud, care, deși nu are o mână, lucrează în construcții, iar o parte din banii câștigați îi investește în echipamente sportive. Totul, pentru a duce mai departe mesajul Asociației ”Little People”, ce are ca scop îmbunătățirea calității vieții copiilor și a tinerilor bolnavi de cancer. Fiind întrebat dacă nu este ajutat de sponsori, în vederea achiziționării de echipamente sportive și pentru deplasări la maratoane, Levi a răspuns, cu modestie. ”Nu. Poate nu alerg destul, poate nu alerg cum trebuie, poate nu alerg bine”.

Deși a participat în 2015 la peste 45 de competiții la care a parcurs, în total, circa 13.000 de kilometri, Levi nu se consideră un sportiv profesionist și aleargă să ”miște” ceva pentru cei care ”nu pot să vadă luminița de la capătul tunelului”. Acesta vrea să fie un promotor al mesajului ”ajutați copiii bolnavi de cancer”, iar cei care îi văd mesajul să doneze doi euro pentru cei aflați în suferință.

Traversarea României nu este singura lui provocare din acest an. Levi s-a calificat la un maraton internațional de pe Mont Blanc (Ultra Trail du Mont-Blanc), alături de alți 8 sportivi din România, unde va alerga, în august, 180 de kilometri pentru aceeași cauză nobilă.

La vârsta de șase ani, Levi, care s-a arătat a fi un munte de ambiție, a fost lovit de tren în gara Aiudului și, cu toate că a rămas fără o mână, el nu a pierdut șansa la o viață normală, iar handicapul său nu l-a împiedicat să-și continue drumul. Chiar și după atâția ani, încă mai simte privirile oamenilor și acest lucru ”nu pentru că trece sportivul Levente Polgar Ioan pe lângă ei”.

El spune că reușește să ajungă la linia de sosire a fiecărui maraton doar gândindu-se la copiii aflați în suferință și nu este interesat de locurile unu, doi sau trei. Levente, un om care știe ce este suferința, nu caută premii, medalii, aplauze sau aprecierea publică, ci doar să ajute copiii bolnavi de cancer și pe cei cu handicap locomotor.

Întrebat fiind cum ar fi decurs viața sa din punct de vedere sportiv, dacă nu ar fi avut stupidul accident în care și-a pierdut mâna, Levi a răspuns: ”cu siguranță nu aș fi ajuns aici…”

Levi


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în a doua zi vor fi prezenți și Cristian Tudor Popescu, Florin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea