Rămâi conectat

Politică Administrație

Let`s Do It, Alba Iulia! Pentru a cincea oară, voluntarii vor ieși din nou la curățenie pe 24 septembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pe 24 septembrie, pentru a cincea oară, românii vor ieși din nou la curățenie, în cadrul acțiunii Let`s Do It, Romania!. ”Primăria Alba Iulia este parte a acestui simbol de voluntariat răspândit la nivel național. Albaiulienii care se simt solidari cu cea mai mare manifestare de implicare civică în regim de voluntariat, se pot alătura acțiunii participând la igienizarea albiei râului Mureș, în zona podului feroviar de la Partoș” – anunță reprezentantul administrației locale.

curatenieMunicipalitatea va pune la dispoziția celor care doresc să ajungă în zonă un mijloc de transport. Plecarea se face în 24 septembrie, din fata Primăriei Alba Iulia, la ora 8.30. Intervalul cuprins între orele 8.00 și 9.00 va fi dedicat înregistrării și echipării voluntarilor, indiferent de felul în care ajung la punctul de întâlnire de la podul feroviar. Între 9.00 și 14.00 se desfășoară acțiunea de ecologizare, iar între 14.00 și 17.00 sacii cu deșeuri vor fi transportați la bazele de stocare.

”Cei care vor de pe acum să își afirme implicarea în cea mai mare acțiune de ecologizare din România, o pot face direct, prin intermediul  aplicației Let’s Do It, Romania!, disponibilă pentru toate sistemele de operare specifice smartphone-urilor sau calculatoarelor”, mai precizează purtătorul de cuvânt al primăriei, Mihai Coșer.

”Dincolo de a fi un exercițiu util și agreabil, evenimentul este flagship-ul noțiunii de voluntariat în masă, în România. Nu știu cât reușește să schimbe sau să influențeze mentalități, dar sunt sigur că „natura” ar trebui să fie cel mai important declanșator și polarizator pentru toți cei care vor să dea o șansă viitorului. „Mâine” nu există, dacă nu îl ocrotim de azi. Voluntariatul a concentrat întotdeauna cele mai mari schimbări de atitudine față de o problemă reală. Instituțiile nu au fost niciodată un declanșator, ele doar s-au raliat și au ajutat”, a declarat Gabriel Pleșa, viceprimarul municipiului Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea