Rămâi conectat

Actualitate

Legea care obligă supermarketurile să vândă alimente româneşti nu se poate aplica – Agricultorii spun că nu vor putea asigura marfa de care este nevoie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Agricultorii români spun că nu vor putea asigura marfa de care au nevoie supermarketurile, astfel, legea care obligă marile magazine să vândă cu precădere alimente românești nu se poate aplica. Pe de altă parte, potrivit România TV, am putea avea parte de scumpiri din cauza acestei legi.

fructe-legume supermarketÎn momentul de faţă, în magazinele mari din Români se găsesc, printre altele, pere din Belgia, Olanda, Franta şi abia apoi din România. Poate fi o problemă pentru că parlamentarii vor ca 51% dintre produsele de pe piaţă să fie din producţie autohtonă.

Retailerii se tem că în acest ritm vor rămâne fără marfă. „Eu nu pot să pun în raft o foaie de hârtie pe care să scriu nu avem marfă, veniţi poimâine”, a spus Delia Nica, directorul executiv al Asociației Marilor Rețele Comerciale.

Agricultorii spun că pot acoperi nevoile magazinelor doar în sezon. „Nu la toate produsele putem acoperi 51%. Nu toată perioada anului, dar în perioada de mare producţie, însemnând începutul lunii iunie până la finalul lui octombrie, considerăm că producătorii români de legume-fructe se pot concentra şi pot satisface cererea”, a spus Aurel Tănase, preşedintele Patronatului din Industria de Conserve Legume-Fructe.

Românii spun că vor mai multe produse româneşti pe masă. „Nu am încredere în produsele olandeze, turceşti, chinezeşti. Produsele din România sunt mai gustoase”, a spus un client.

În această toamnă, de altfel, preţurile au scăzut cu 1,7%. Ouăle, zahărul şi laptele de vacă s-au ieftinit cel mai mult. Faţă de luna trecută au existat însă şi scumpiri. Cele mai mari au fost la cartofi, cu 20% şi legume, cu 5 procente. (Z.U.)

Sursa: romaniatv.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea