Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Legea care elimină 102 taxe nefiscale, inclusiv taxa radio-tv și timbrul de mediu pentru autovehicule, promulgată de președintele Klaus Iohannis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

KLAUS-IOHANNIS-PREŞEDINTEPreşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea privind eliminarea unor taxe și tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Este vorba despre legea care elimină 102 taxe nefiscale, inclusiv taxa radio-TV și  timbrul de mediu pentru autovehicule.

Astăzi era ultima zi a termenului legal pe care îl avea șeful statului pentru promulgarea legii.

Legea inițiată de PSD care prevede eliminarea a 102 taxe a avut un parcurs fulgerător în Parlament – mai puțin de o săptămână în Senat și doar câteva zile în Camera Deputaților. A fost votată în noiembrie, cu puțin timp înainte de alegerile parlamentare.

Președintele Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituțională în privința legii, motivând că Parlamentul trebuia să identifice în mod concret şi sursa de finanţare necesară pentru aplicarea legii şi să găsească soluţii concrete, având în vedere faptul că eliminarea simultană a acestor taxe implică o reducere importantă a veniturilor bugetare, în condiţiile în care serviciile publice pentru care acestea se achitau trebuie prestate în continuare.

Mai mult, arăta șeful statului, sunt interziste modificări majore în fiscalitate cu 6 luni înainte de alegeri.

Curtea Constituțională a respins această sesizare, iar Klaus Iohannis a retrimis legea în Parlament pentru reexaminare. Aleșii din vechiul legislativ au votat-o însă tot în forma inițială, așa că președintele a fost nevoit să promulge legea.

Din rândul celor 102 taxe propuse pentru a fi eliminate fac parte timbrul de mediu pentru autovehicule, 33 de taxe consulare şi de cetăţenie, 20 de taxe de la Registrul Comerţului, taxele radio-TV, taxa suplimentară pentru eliminarea paşaportului, 22 de taxe pentru pierderea sau modificarea actelor, 13 taxe extrajudiciare de timbru şi taxele pentru permisele de pescuit recreativ/sportiv.

 sursa:digi24,mediafax


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea