Rămâi conectat

Actualitate

Legea antifumat, publicată în Monitorul Oficial. Va intra în vigoare în 16 martie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Legea care interzice fumatul în spațiile publice închise a fost publicată, luni, în Monitorul Oficial, urmând să producă efecte peste 45 de zile, în 16 februarie.

fumatÎn 22 decembrie 2015, senatori din mai multe grupuri parlamentare au formulat la CCR o contestație referitoare la neconstituționalitatea Legii privind modificarea și completarea Legii 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, proiect de act normativ care prevede interzicerea fumatului în spațiile publice închise.

Legea care interzice fumatul în spaţiile publice  este constituțională, au decis judecătorii CCR săptămâna trecută.

Legea interzice complet fumatul în toate spaţiile publice închise, dar şi la locurile de joacă pentru copii, fie că sunt în aer liber sau în spaţii închise. În plus, este interzisă şi vânzarea la bucată a ţigaretelor şi a ţigărilor de foi. Se va putea fuma, însă, în camerele special amenajate în aeroporturi, dar şi în penitenciare.

Persoanele fizice care nu respectă prevederile legii riscă amenzi de până la 500 de lei. În cazul cluburilor, barurilor şi restaurantelor, sancţiunile sunt mai dure: amenzi între 5.000 și 15.000 de lei sau suspendarea activităţii. Sancţiunile merg chiar până la închidera unităţilor care nu au respectat legea.

În Europa, fumatul în baruri şi restaurante este interzis aproape în toate statele. Codaşe sunt România, Cehia şi Austria. Statele Unite au interzis fumatul în spaţii publice încă din 1998. (V.N.)

Sursa Digi24


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea