Rămâi conectat

Ştirea zilei

La piața agroalimentară din centrul municipiului Alba Iulia se lucrează încet, foarte încet sau deloc – FOTO

Dragoş Suciu

Publicat

în

Unii au început anul cu stângul, alții cu dreptul, SC Telecerna SRL Deva, firma care a câștigat licitația pentru modernizarea pieței agroalimentare din centrul municipiului Alba Iulia nu a început anul deloc.

Piata Centru01

Firma trebuie să finalizeze lucrările în 12 luni, de la data semnării contractului, adică până în luna martie 2016, însă trebuie amintit că a promis reprezentanților primăriei, la câștigarea licitației, că va termina reabilitarea până la sfârșitul verii anului trecut.

Acest lucru, după cum se poate vedea, nu s-a întâmplat, la sfârșitul lunii august, firma ar fi trecut printr-o situație delicată din punct de vedere financiar, iar lucrările au fost întrerupte.

Citește și Lucrările de modernizare a pieței agroalimentare din centrul municipiului Alba Iulia, întrerupte. Constructorul ar avea probleme financiare

Toate acestea se întâmplă în paguba comercianților care au fost relocați în Piața Consiliul Europei și care s-au arătat nemulțumiți, încă de la început, de această mutare. Sperăm totuși, ca după sărbătoarea Bobotezei și a Sfântului Ioan Botezătorul, care vor încheia ciclul sărbătorilor de iarnă, SC Telecerna SRL Deva să înceapă anul cu dreptul. Asta pentru că nu doar vânzătorii de la tarabe sunt nemulțumiți, ci și micii antreprenori/comercianți care au o mică afacere în piața agroalimentară și care au pierdut ca urmare a numărului mic de persoane care mai frecventează zona de șantier.

Primăria Alba Iulia a lansat, în luna ianuarie 2015, licitația pentru lucrările de reabilitare a Pieței agroalimentare din centrul municipiului. Valoarea estimativă a contractului este de 2.824.214 de lei (fără TVA), respectiv 627.854 de euro.

Au depus oferte 3 firme: SC Casido SRL Brăila, SC Pomponio SRL Deva și SC Telecerna SRL Deva, ultima câștigând licitația cu prețul cel mai mic – 2.764.897 de lei. Finanțarea se va face de la bugetul local.

Lucrările vizează demolare totală sau parțială a structurilor existente și construirea unei piețe noi.

Potrivit proiectului, se vor desființa toate structurile metalice exterioare existente, se va demola platforma existentă a pieței, împreună cu trotuarele și drumul auto adiacent. Se asigură eliminarea mobilierului existent și eliberarea terenului pe suprafața de 3052,10 mp. La clădirea administrației piețelor în exterior se vor desființa structura metalică de protecție a scărilor, platformele scărilor aferente grupurilor sanitare. Se demontează tâmplăriile ferestrelor de pe fațadele sud, est, vest. În interior, în grupurile sanitare se demolează compartimentările, finisajele și tâmplăriile actuale.

De asemenea, se vor reface drumurile carosabile dinspre str. Nicolae Bălcescu, Calea Moților și zona de parcare dinspre str. Bucovinei, reabilitându-se, în total, o suprafață de 902 mp.

Totodată, circulația auto va fi reorganizată. Accesul va fi restricționat prin amplasarea unei bariere dinspre strada Nicolae Bălcescu. Aceasta va funcționa pentru personalul responsabil cu aprovizionarea doar în intervalele orare stabilite de către administrator, accesul altor autovehicule în piață fiind interzis (excepție făcând vehiculele speciale de intervenție).

Perimetral pieței, se propune un nou inel carosabil din asfalt, cu o lățime de 4 m, prevăzut cu alveole de aprovizionare și 6 locuri de parcare, în suprafață de 1001 mp. Se vor amenaja spații verzi în suprafață totală de 102,90 mp.

Pentru piață se vor asigura următoarele utilități, dotări și echipamente care să faciliteze desfășurarea activității în condiții optime:

– iluminat electric dispus în perimetrul trotuarului și corpuri de iluminat suspendate de planșeele copertinei;

– cișmele cu apă potabilă prezente la accesele principale și în zona de intersecție a fluxurilor principale;

– mobilier specific, prin gabaritare și natura materialului (beton impermeabilizat): 54 de mese pentru legume și fructe de dimensiunea 3.0×1.0 m; 31 de mese pentru legume și fructe de dimensiunea 1.5×1.0 m; 14 mese pentru flori de dimensiunea 3.0×0.6 m; 14 mese pentru flori de dimensiunea 1.5×0.6 m; 12 mese de dimensiunea; 2 lavoare; 4 bănci.

– copertină desfășurată pe întreaga suprafață a pieței, din beton impermeabilizat, prevăzut cu luminatoare și deschideri diferite a plăcilor pentru o bună ventilare naturală și pătrundere a luminii naturale.

– punct de colectare suprateran și depozitare subterană a deșeurilor rezultate din activitatea comercială (o platformă îngropată, pentru 4 containere de gunoi subterane, la o distanță de 60 cm de fațada vestică a clădirii administrației piețelor)

– corpuri de mobilier din beton cu locuri pentru amplasarea cântarelor de control și bazine pentru spălarea legumelor și fructelor.

[nggallery id=1483]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 16 APRILIE 2024: 551 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 16 APRILIE 2024: 551 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea