Rămâi conectat

Sport

La Ighiu, derby „de Alba”, Performanţa – Industria Galda! Duelul orgoliilor, cu ecouri în lupta promovării în Liga a 2-a

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Orgolii fotbalistice, tensiuni şi rivalitate au fost mereu între Performanţa Ighiu şi Industria Galda de Jos, cel puţin de când cele două comune au reprezentante în eşalonul terţ.

Iar sâmbătă, cu prilejul ultimului episod din derby „de Alba” din acest sezon, la ora 17.00, la Ighiu, cota de adrenalină va fi suplimentată. Vara trecută, Performanţa anunţa că va ataca promovarea, însă a capotat pe parcurs, locul său fiind luat de Industria Galda de Jos, surpriza stagiunii, lider cu 5 etape înaintea finalului şi cu şanse reale de a accede în Liga a 2-a. În Alba, la 11 kilometri de casă, Industria îşi joacă o parte din şansele de accedere în eşalonul fruntaş, într-o partidă ce stârneşte interes pentru rivalele Ripensia Timişoara, Naţional Sebiş, CSM Şcolar Reşiţa şi CNS Cetate Deva.

Ighienii nu au pierdut de şase întâlniri şi au întregul efectiv la dispoziţie, revenind Potopea şi Fetiţa. „Ştim ce înseamnă un derby judeţean şi câte ambiţii sunt în jurul unui asemenea meci. Noi ne apărăm interesul, jucăm fotbal pentru Performanţa Ighiu, fără să ne intereseze prea mult lupta la vârf”, a declarat antrenorul gazdelor, Mihai Manea. În efectivul grupării găldene sunt jucători ce au îmbrăcat tricoul Ighiului, nume precum Cioară (la juniori), Cernea, Frenţiu, D. Lupşan, Rodean sau R. David (atacantul părăsind Performanţa în iarnă). Înainte de a activa la Industria, antrenorul Paul Ciucă a pregătit Performanţa Ighiu, cu care în 2013 a câştigat Cupa României, faza judeţeană.

*Întreaga serie, cu privirile pe derby „de Alba”!

Industria, invincibilă în 2017 şi cu 11 partide fără eşec are însă probleme de lot. Vor lipsi Cioplântă (accidentat), Cernea (suspendat), Weiner (plecat în Germania), D. Lupşan şi Olar fiind incerţi (şanse mai mari de recuperare pentru al doilea). „În condiţiile în care va absenta o serie importantă dintre titulari, cu o Performanţa Ighiu care sunt convins că va fi extrem de motivată, aşa cum este şi normal să fie într-un meci de fotbal, mai ales un derby local, misiunea noastră pare a fi imposibilă. Cred încă o dată în puterea de luptă şi starea de spirit pe care suntem capabili să le avem în momentele grele, aşa cum am dovedit în toată această primăvară”, a menţionat Paul Ciucă. „Principalul” Galdei a analizat, cu prilejul acestui joc al marilor orgolii, frumoasa aventură a echipei pe care o conduce.

Nu avem bani, există atâtea accidentări şi absenţe importante, avem sute de milioane de plătit către alte cluburi, rezultă o situaţie în care obiectivul iniţial, evitarea retrogradării, este maximum ce putea obţine echipa noastră. Contrar tuturor aşteptărilor suntem în plutonul fruntaş, aşadar nu putem vorbi de presiune, ci doar de încercarea de a ne depăşi cu mult limitele şi nu de a sta cu capul plecat precum un condamnat la pieire”, a conchis Paul Ciucă.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea