Rămâi conectat

Politică Administrație

”La Cupru Min înțeleg că se pregătește o privatizare, o mișcare gen Roșia Montană”

Dragoş Suciu

Publicat

în

cupru minFostul ministru al Economiei Mihai Tudose a declarat joi, la Alba Iulia, că din informațiile pe care le are, Guvernul Cioloș vrea să privatizeze Cupru Min și să cedeze până la 80% din acțiuni către un străin, precizând că mișcarea e asemănătoare cu cea de la Roșia Montană.

Mihai Tudose a spus, în cadrul unei conferințe de presă la Alba Iulia, că Guvernul Cioloș vizează privatizarea Societății Cupru Min prin asociere cu un străin și, respectiv, cedarea de până la 80 la sută din acțiuni.

”Proiectul (n.a. al guvernului PSD) era de a investi 200 de milioane de euro în zonă (n.a. Munții Apuseni) și Cupru Min să proceseze tot ce înseamnă minereu de cupru din România, până la produs finit, foi de cupru și produs secundar aur și argint, cu tot ceea ce înseamnă locuri de muncă pe orizontală, pe verticală. Din păcate au venit tehnocrații care nu au înțeles lucrul acesta și, să dea Dumnezeu ca informația pe care o am să fie greșită, înțeleg că se pregătește o mișcare gen Roșia Montană, adică să vindem resursa și să rămânem cu vreo 20 la sută acționari”, a spus Tudose.

Mihai Tudose01Întrebat dacă o asociere cu un investitor străin ar fi un lucru rău, Tudose a răspuns: ”Da!”.

Vicepreședintele PSD a spus că această mișcare este asemănătoare cu cea de la Roșia Montană, iar, spre deosebire de investitorul străin, statul și-ar asuma și protejarea mediului.

”Domnule, este resursa noastră și o dăm degeaba și vine cineva și o exploatează, pleacă cu tot ce trebuie și ne lasă și nouă două bombonele. Că și pe partea de mediu, suspiciunea de a se solda totul cu un dezastru (n.a. la Roșia Montană) de aici a plecat. Aceea e o firmă străină,  vine, exploatează, epuizează, pleacă și ne lasă cu halda de cianură. Dacă era statul implicat în procent de 100% la Roșia Montana, statul își asuma pentru că nu pleca nicăieri, rămânea aici”, a spus Tudose.

Fostul ministru al Economiei a adăugat că el ar păstra resursele țării, iar cuprul este o resursă strategică, cotată la bursă și folosită în industriile de vârf și în industria de apărare.

Cupru Min deţine circa 60% din rezervele de cupru ale României şi este controlat de Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea