Rămâi conectat

Curier Județean

La Cugir a început distribuţia alimentelor pentru persoanele nevoiașe

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Oraşului Cugir, prin Serviciul Public de Asistență Socială, a început distribuţia alimentelor subvenţionate de Uniunea Europeană. Este vorba de 8 categorii de produse care vor intra în cămările a peste 2.000 de persoanelor nevoiaşe din oraşul Cugir: ulei – 6 litri, făină albă – 18 kg, făină mălai – 10 kg, roşii în bulion -2 cutii, zahăr – 3 kg, zacuscă – 2 borcane, paste făinoase – 0,500 kg, carne porc – 4 cutii.

Pentru a facilita împărţirea alimentelor, primăria a amenajat două centre de distribuţie de unde cetăţenii îşi pot ridica produsele în funcţie de categoria din care fac parte. Astfel, pensionarii cu pensii până în 400 lei şi beneficiari de ajutor social îşi ridică alimentele de la Baia Socială; şomerii care sunt inmdemnizaţi şi cei neidemnizaţi care se află în evidenţele servicului de şomaj ca fiind în căutarea unui loc de muncă se vor prezenta la căminul din incinta Colegiului” I.D.Lăzărescu”Cugir, unde a fost amenajat un spaţiu special în acest sens. Tot de aici îşi ridică alimentele şi persoanele cu handicap grav şi accentuat.

Pentru a putea intra în posesia alimentelor, beneficiarii trebuie să prezinte buletinul sau cărtea de indentitate în original şi actele care fac dovada categoriei căreia îi aparţin. Astfel  beneficiarii de ajutor social trebuie să aibă la ei copia după dispoziţia primarului sau mandatul poştal, pensionarii- cuponul de pensie, persoanele cu handicap trebuie să prezinte copia după certificatul de handicap valabil, iar şomerii indemnizaţi- copie după carnetul de şomer vizat la zi. În cazul şomerilor neindemnizaţi, este nevoie de o adeverinţă de la Agenţia locală de ocupare a unui loc de muncă şomaj.

Programul de distribuţie este de luni până joi între orele 10.00-15.30, iar vineri între 9 şi 13.00.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea