Rămâi conectat

Politică Administrație

“La Alba Iulia, se acreditează ideea că alegerile locale sunt un joc politic, câştigătorul fiind deja cunoscut!”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

susţine Dorin Şerdean, candidatul UNPR la Primăria municipiului Alba Iulia

serdeanCandidatul UNPR la Primăria municipiului Alba Iulia, Dorin Şerdean, ne-a declarat că în municipiul nostru, unii oameni politici lansează diversiuni menite să-i descurajeze pe albaiulieni să-şi exercite votul, să-şi dorească o schimbare la conducerea administraţiei locale. „Am urmărit cu atenţie evoluţia evenimentelor politice din comunitatea noastră şi vă mărturisesc că ultima săptămână m-a convins că suntem martorii unei diversiuni menite să conserve o stare de fapt care nu arată decât că suntem captivii unor jocuri care, ca de obicei, scot din ecuaţie cetăţenii.

În municipiul Alba Iulia, politicieni mai tineri sau mai maturi acreditează tot mai des ideea conform căreia alegerile locale nu au o miză sau, mai grav, că unii dintre candidaţii la fotoliul de primar al municipiului pun în scenă o comedie. Diversiunea, aparent nevinovată, născută din complicităţi locale greu de anticipat în acest moment, are în vedere un singur lucru – păstrarea alegerilor locale în zona politicienilor şi nu a comunităţii, care ar putea să schimbe calculele hârtiei. Inducerea ideii de lipsă a vreunei mize antrenează implicit o participare redusă a electoratului la un joc de care depinde însăşi viaţa democratică a acestei comunităţi şi acordă o importanţă crescută activului de partid, care într-o astfel de ecuaţie îşi eficientizează la maximum participarea la urne”.

Potrivit lui Dorin Şerdean, astfel de idei nu fac altceva decât să demotiveze electoratul, să inducă o încredere exagerată că nu se mai poate face nimic pentru o altfel de administraţie. „Se doreşte convingerea cetăţenilor că lucrurile sunt demult decise, ceea ce produce efecte devastatoare în rândul comunităţii, care are dreptul fundamental de a se dezvolta puternic în anii ce vor veni. Diversiunea la care asistăm e periculoasă tocmai pentru că îi exclude pe albaiulieni, cei care de fapt sunt adevărata miză a alegerilor din 5 iunie. E important să nu uităm asta, mai ales că banii pe care albaiulienii îi plătesc an de an cu o disciplină pe care o admir sunt administraţi de cei pe care îi votăm în luna iunie. Se acreditează ideea că e un joc politic în care unii se transferă spectaculos pentru optimizare electorală, în care alţii se plimbă cu bicicleta dar, la final, nimeni nu are vreo şansă!

Dincolo de spectacolul acesta, miza este, evident, uriaşă. Alba Iulia este un oraş care gestionează anual milioane de euro, nu puţine, care are anumite priorităţi bugetare şi se dezvoltă într-un ritm pe care sunt sigur că îl putem îmbunătăţi. Pentru edificare, în cazul unui cetăţean declarat neinteresat de politică sau de administraţie, participarea sa la o şedinţă a Consiliului Local Alba Iulia poate fi o experienţă relevantă pentru stabilirea mizei despre care evităm să vorbim. Miza există şi este uriaşă, chiar dacă diversiunea încearcă să ne convingă de alt­ceva. Discuţia matură nu e despre candidaţi, ci despre care ar fi direcţia strategică pe care aceştia înţeleg să o imprime municipiului în următorii ani; discuţia matură ar trebui să fie despre oportunitatea unor cheltuieli publice şi nu doar despre legalitatea acordării unor bani în fiecare şedinţă a Consiliului Local. Ideea diversiunii e simplă, crearea unui climat local care să te facă să rămâi acasă sau să votezi cu aceiaşi şi aceiaşi oameni din patru în patru ani. Ideea diversiunii e sprijinirea păstrării unei stări de fapt, care, dacă se schimbă, va fi mai favorabilă albaiulienilor decât politicienilor, mult prea obişnuiţi să vorbească în numele lor”, a precizat Dorin Şerdean.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea