Rămâi conectat

Politică Administrație

Klaus Iohannis: Ziua Imnului Național este o sărbătoare a spiritului poporului român, a tuturor cetățenilor, indiferent unde se află

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, 29 iulie, sărbătorim Ziua Imnului Național al României — ”Deșteaptă-te române!”, simbol al unității Revoluției Române de la 1848.

Klaus Iohannis la Alba Iulia 1 Decembrie 2014 (63)Cu acest prilej, președintele României Klaus Iohannis a transmis următorul mesaj”

“În urmă cu 167 de ani, la 29 iulie 1848, la Râmnicu Vâlcea, un grup de tineri entuziaști intonau poemul patriotic „Un răsunet“ al lui Andrei Mureşanu, transformându-l în „Deşteaptă-te, române!” – imnul Revoluţiei Paşoptiste.

Acesta a devenit un reper istoric și moral prin îndemnul adresat românilor de a rămâne mereu implicați și conștienți de rolul pe care îl au în păstrarea demnității naționale şi solidarității civice.
Ziua Imnului Național este o sărbătoare a spiritului poporului român, a tuturor cetățenilor, indiferent unde se află – între granițele țării sau peste hotare. Intonarea Imnului Național trezește în fiecare dintre noi un sentiment de mândrie, de atașament și devotament faţă de România, de solidaritate şi unitate naţională. „Deşteaptă-te, române!” face apel la identitatea noastră și la valorile care ne fac mai puternici în Europa și în lume.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea