Rămâi conectat

Politică Administrație

Klaus Iohannis, despre aderarea României la Schengen: Există semne că lucrurile s-ar putea mișca

Ziarul Unirea

Publicat

în

KLAUS-IOHANNIS-PREŞEDINTEPreședintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Bruxelles, că aderarea României la Schengen ar fi un semnal puternic că Uniunea Europeană dorește să-și consolideze granițele externe, precizând că, deși nu poate da detalii, „există semne că lucrurile s-ar putea mișca”, notează Agerpres.

„Chestiunea Schengen e permanent pe agenda tuturor discuțiilor pe care le avem și bilaterale și multilaterale. Chiar azi am avut discuții cu lideri relevanți pe această temă în marja întâlnirilor informale. Nu pot să intru acum în detalii, dar există semne că lucrurile s-ar putea mișca. Ar fi foarte bine pentru România, dar și pentru restul spațiului Schengen. România nu numai că acționează ca un membru de facto, România este o piesă importantă în securitatea și siguranța din întreaga regiune”, a spus Iohannis.

Șeful statului a arătat că România „și-a făcut temele” și este „deja obișnuită” să asigure securitatea cetățenilor.

„E clar că ne-am făcut temele, că suntem nu doar capabili, ci suntem deja obișnuiți să păstrăm nu numai siguranța și securitatea cetățenilor, dar să păstrăm întreaga țară sigură și cred că, în acest sens, aderarea României la Schengen ar fi un real câștig și ar reprezenta un semnal puternic că UE și Schengen vor realmente să-și consolideze granițele externe”, a adăugat președintele.

sursa: Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea