Rămâi conectat

Curier Județean

Joi, 19 ianuarie: Slujbă de binecuvântare a Sălii „Petre Ţuţea” din incinta Penitenciarului Aiud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Joi, 19 ianuarie 2017, se va oficia slujba de binecuvântare a Sălii „Petre Ţuţea” din Penitenciarul Aiud. Sala este destinată desfăşurării activităţilor de educaţie şi asistenţă psihosocială cu deţinuţii, numele fiind ales în memoria eseistului, filosofului şi economistului Petre Ţuţea care a executat 13 ani de detenţie politică, dintre care mai mult de 5 ani în Penitenciarul Aiud.

penitenciar aiudSlujba va fi oficiată de ÎPS Dr. Laurenţiu Streza –  Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, alături de ÎPS Irineu – Arhiepiscop al Alba-Iuliei şi Preasfinţitul Ilarion – Episcop vicar al Sibiului. Cuvântul de deschidere va fi rostit de preotul capelan al Penitenciarului Aiud, Tarcău Liviu-Iulian. Părintele Iosif Zoica – consilier cultural al Arhiepiscopiei Alba-Iuliei va susţine prelegerea „Un destin de român – Petre Ţuţea”, iar un grup de deţinuţi aflaţi în custodia penitenciarului va prezenta un program artistic.

Evenimentul face parte din proiectul „Memorie şi mărturisire în penitenciare” al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, dar se încadrează şi printre activităţile tematice ale Bisericii Ortodoxe Române care a declarat anul 2017 „An comemorativ al apărătorilor ortodoxiei în timpul comunismului”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea