Rămâi conectat

Curier Județean

Jandarmi din Alba donează sânge pentru a salva o viață – FOTO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Campania “Donează sânge! Salvează o viaţă! ” a debutat marţi, 24 mai, la Alba Iulia. Proiectul, iniţiat de Patriarhia Română, este deja la a XI – ediţie, iar acestuia i s-a alăturat şi Jandarmeria Română. Câteva zeci de jandarmi din judeţul Alba şi-au anunţat deja intenţia de a participa la campanie.

jandarrmi Alba06Donarea de sânge este un profund act umanitar faţă de semeni, este un gest nobil de ajutor al omului aflat în suferinţă. Oricine poate avea nevoie într-un anumit moment al vieţii sale de o transfuzie de sânge ca urmare a unor accidente sau a unor boli soldate cu pierderi masive de sânge. Donarea de sânge nu poate fi înlocuită de niciun fel de tratament, are un maximum de eficienţă şi poate duce la salvarea unor vieţi.

Pornind de la considerentele de mai sus, în perioada 24 – 26 mai, câteva zeci de jandarmi din judeţul Alba vor participa la Campania “Donează sânge! Salvează o viaţă!”.  Astăzi, încă de la primele ore ale dimineţii, aproximativ 20 de angajaţi ai Jandarmeriei Alba s-au prezentat la Centrul de Transfuzii Judeţean Alba şi au donat sânge. În zilele următoare exemplul lor va fi urmat şi de alţi colegi care au înţeles importanţa acestui demers ce vizează rezolvarea crizei acute de sânge cu care se confruntă spitalele din România.

De-a lungul anilor, Jandarmeria Alba s-a implicat în multe proiecte umanitare care, printre altele, au vizat inclusiv donarea de sânge. Mulţi dintre angajaţi donează sânge periodic şi, mai mult, au sprijinit de fiecare dată Centrul de Transfuzii Judeţean Alba atunci când acesta s-a confruntat cu un deficit la unele grupe rare de sânge. Ultima acţiune de amploare s-a desfăşurat la sfârşitul anului trecut, în sprijinul victimelor incendiului din Clubul Colectiv din capitală.

[nggallery id=2142]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat de 38 de ani, din Abrud, suspectat că s-a urcat drogat la volan. Este cercetat de către polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Bărbat de 38 de ani, din Abrud, suspectat că s-a urcat drogat la volan. Este cercetat de către polițiști Un bărbat de 38 de ani, din Abrud, este suspectat de polițiștii din Abrud că s-ar fi urcat drogat la volan. Este cercetat de oamenii legii. La data de 27 martie 2024, în jurul orei 14.30, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea