Rămâi conectat

Curier Județean

Jandarmeria Alba: Activități de prevenire a faptelor antisociale cu elevii aflați în tabăra școlară din localitatea Cetea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba continuă activitățile de prevenire a comportamentului violent în rândul adolescenților.

in siguranta alaturi de jandarmi09În baza prevederilor Planului Campaniei Naționale de Prevenire a Faptelor Antisociale „VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ”, în data de 25 iulie personalul specializat din cadrul I.J.J Alba în parteneriat cu IPJ Alba, ANA – filiala Alba și ANTIP – Centrul Regional Alba Iulia va executa activități de prevenire a faptelor antisociale, cu elevii aflați în tabăra școlară din localitatea Cetea, jud. Alba.

Scopul activităților desfășurate este de a preveni anumite manifestări antisociale sau a unor comportamente ale elevilor, de natură a-i transforma în autori, respectiv în victime ale unor fapte antisociale.

De asemenea se dorește creșterea gradului de informare a elevilor cu privire la consecințele juridice ale unor asemenea comportamente antisociale precum și informarea cu privire la modalitățile de sesizare a unor eventuale fapte antisociale de care au luat la cunoștință sau cărora le-au căzut victime.

Astfel vor fi prezentate anumite teme specifice precum “Infracțiuni contra integrității corporale”, “Traficul și exploatarea persoanelor vulnerabile”, “Infracțiuni contra patrimoniului” precum și anumite contravenții prevăzute de Legea nr. 61/1991.

Obiectivele prezentei campanii de prevenire a faptelor antisociale se vor realiza prin discuții libere cu elevii, prezentarea unor înregistrari video cu caracter educativ  și distribuirea unor pliante.

Astfel de activități s-au desfășurat și în perioada anterioară cu elevii din cadrul altor tabere din județul Alba, atât în mediul urban cât și în mediul rural, Jandarmeria Alba dorind să continue acest demers şi în viitor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie

Bogdan Ilea

Publicat

în

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie În mai multe localități din județul Alba sunt programate întreruperi ale furnizării de energie electrică în perioada 8-14 aprilie. În data de 8 aprilie: Daia Română, Strada Școlii între orele 08:00-16:00. În data de 8 aprilie: BLAJ, Strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea