Rămâi conectat

Actualitate

ISU Alba: Atenție la falșii angajați! Cadrele instituției noastre nu solicită procese verbale de verificare a sobelor și coșurilor de fum

Alexandra Mates

Publicat

în

cosar16031Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Unirea” al județului Alba atenționează cetățenii că angajații instituției nu solicită procese verbale de verificare a sobelor și coșurilor de fum și nu fac controale și verificări la locuințele particulare, decât atunci când sunt sesizați. Cei care au fost abordaţi de persoane care au pretins prestarea de servicii în numele ISU sunt rugaţi să anunţe Poliția sau ISU.

Având în vedere că, la nivel national au fost identificate persoane care utilizând documente în fals, cu antetul Ministerului Afacerilor Interne/Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, au solicitat Proces – Verbal de verificare a sobelor și coșurilor de fum de la sobar/coșar autorizat, ocazie cu care se invoca o legislație inexistentă (O.U.G. nr. 41 din 07.02.2016), făcându-se și precizări privind unele sancțiuni.

Precizăm faptul că instituția noastră nu solicită un astfel de Proces – Verbal, pe timpul executării controalelor preventive. Cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al judetului Alba nu efectuează controale și verificări la locuințele particulare ale cetățenilor, cu excepția situațiilor când există în curs de soluționare o petiție sau o sesizare. În aceste cazuri, pompierii poartă ținuta militară și trebuie să dețină asupra lor și să prezinte legitimația de control.

Obligațiile legale pe care le au cetățenii față de curățarea coșurilor de fum sunt prevăzute de art. 85, alin. 3 din Ordinul Ministerului Administrației și Internelor nr. 163/2007 – pentru aprobarea Normelor generale de apărare împotriva incendiilor, astfel: “Verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii”.

Cetățenii care au interacționat cu persoane care au pretins prestarea de servicii în numele instituției noastre sau care au primit astfel de documente sunt rugați să sesizeze imediat în scris poliția sau instituția noastră.

Cu această ocazie dorim să atragem atenția populației că necurățarea coșurilor de fum a condus în iarna trecută la un număr mare de incendii”, transmit reprezentanții ISU Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea