Rămâi conectat

Politică Administrație

IȘJ Alba va premia 15.000 de elevi cu 1.025.500 de lei în cadrul proiectului ”De ce, cum și ce învăț?”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ISJ Alba a anunțat începerea procedurii privind selecția a 50 de unități de învățământ, a 100 de experți pentru gestionarea activităților derulate de elevi și a 15.000 de elevi de clasele III-XII din cadrul acestor școli pentru proiectul ”De ce, cum și ce învăț?”, a anunțat inspectorul școlar general, Marcela Dărămuș. 

La sfârșitul acestui proiect, elevii participanți vor primi premii și subvenții în valoare de 1.025.500 de lei.

ISJ Alba03Procedura de selecție se derulează în perioada 23 august – 22 septembrie 2015.

Obiectivul principal este acela de a motiva elevii să învețe în toate domeniile, de a le evalua interesul și de a ameliora competența lor de a învăța. Acest lucru se realizează prin raportarea la un cadru transcultural integrativ, care dă o organizare și un sens profund acestei activități de bază a vieții omului. Între cele opt domenii cheie noi insistăm asupra celui de-al cincilea, Learning to learn, prin care vine de fapt succesul și în celelalte șapte domenii.

Scopul proiectului este de a motiva 15.000 de elevii să-și îmbunătățească pregătirea în cadrul celor 8 domenii de competențe cheie, de a-i ajuta să învețe cum să învețe și să identifice ce să învețe. Mijlocul prin care se realizează acest lucru este un site care are 2 secțiuni, una de învățare și una de concurs.

Proiectul oferă sprijin pentru dobândirea competențelor cheie într-un domeniu foarte important, 5. Learning to learn. Învățarea de calitate se bazează pe motivația intrinsecă, iar priceperea în acest domeniu determină dezvoltarea în celelalte domenii de competență. Urmare a ameliorării motivației și a actului învățării se schimbă abordarea, iar efectul acestui lucru este o implicare mai bună. Accentul se pune pe dezvoltarea abilităților personale de care depinde dezvoltarea pentru restul abilităților. Fără abilitatea de a găsi o bună motivație pentru învățare și de a conduce acest proces pe un drum optim, cu timpul se renunță la învățare ori are loc una formală, de conformare, de slabă calitate. Lucrul esențial pe care îl cere piața muncii este implicarea, adică acea abilitate a oamenilor de a se automotiva, de a participa prin motivația intrinsecă. Prin proiect se identifică și adresează sursele motivației intrinseci, respectiv nevoile umane de bază, din care una foarte importantă este cea de competență.

  1. Înscrierea unităților de învățământ (23.08.2015-15.09.2015);

Acestă etapă constă în depunerea dosarului de candidatură până la data limită de 15.09.2015, ora 14, conform anunțului de selecție.

Dosarele se depun la sediul ISJ Alba, parter, biroul Proiecte europene.

Cererea de participare la selecție (Anexa 1) și a Acordului de colaborare (Anexa 2), semnate si stampilate de reprezentantul legal se transmit pe poșta electronica, la adresa [email protected].

  1. Evaluarea și selecția candidaturilor depuse de unitățile de învățământ (16- 21.09.2015)

Va fi constituită o comisie de evaluare a candidaturilor depuse de unitățile de învățământ formată din minim 3 experți din echipa de management a proiectului.

Vor fi selectate minim 50 de școli din județul Alba, mediul rural și urban, în ordinea punctajelor oținute din analiza formularelor de înscriere. În cazul în care 2 unități de învățământ obțin același punctaj, departajarea se va face după principiul ”Primul venit, primul servit!” dacă se depășește numărul de elevi.

Echipa de management a proiectului își rezervă dreptul de a solicita clarificări/completări la formularele de înscriere.

Proiect este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013-Investeste în oameni!

Axa prioritară 1 „Educația și formarea profesională în sprijinul creșterii economice și dezvoltării societății bazate pe cunoaștere” si domeniul major de intervenție 1.1 „Educaţia şanselor tale pentru un viitor profesional mai bun”

IȘJ Alba își propune să ofere elevilor din județul Alba o altă abordare prin care ei să  regaseasca placerea de a învăța și de a fi competitivi pe parcursul întregii vieți.

Periada de implementare: 29 iulie- 28 decembrie 2015 (5 luni)

Valoarea totală a proiectului: 4.384.148 lei

Grup țintă: 15.000 de elevi din județul Alba, clasele III-XII

In judetul Alba numărul unităților școlare sprijinite prin proiect va fi de minim 50. Fiecare școală va participa cu un număr mediu de elevi de 300 elevi.

Proiectul isi propune realizarea unei platforme online pe care vor fi postate 240 de lecții și 240 de teste organizate pe 6 nivele (din care unul va fi pentru excelență).

Nr premii Valoare Total lei premii și subvenții elevi:

 

1.025.500

premii concurs locul I 50 400
premii concurs locul II 150 300
premii concurs locul III 150 200
subventii acordate pentru elevi (pentru participare) 14650 70

 

Inspectoratul Scolar Alba  doreste dezvoltarea competentelor a peste 60 de cadre didactice in realizarea de  materiale din această perspectivă nouă,  prin implicarea  elevilor și evaluarea lor, pentru că acest proiect este o adevărată provocare, impusă cu deosebire de numărul mare de elevi în grupul țintă și de timpul scurt de derulare.

Criteriile de selecție, atribuțiile și responsabilitățile celor implicați, calendarul proiectului, premiile care vor fi acordate și alte detalii sunt publicate la adresa http://www.isj.albanet.ro/_documente/708_Anunt_selectie_scoli_experti_elevi.pdf. (V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea