Rămâi conectat

Actualitate

ÎPS Irineu va oficia, sâmbătă, slujba de sfințire a bisericii din curtea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Biserica cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihai şi Gavril” din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia va fi sfințită sâmbătă, de la ora 8.30, potrivit unui comunicat de presă. Evenimentul va fi oficiat de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Albei Iulia.

Biserica Spital Alba Iulia27Biserica a fost construită exclusiv din fonduri private, principalul sponsor fiind patronul Spice Fitness și X by Spice Alba Iulia. La realizarea acesteia au contribuit și arhitectul Barbieri, ocoalele silvice din Munții Apuseni, enoriași, preoți, și pacienți ai instituției spitalicești.

”Biserica a fost construită din fonduri exclusiv private, respectiv din donații. Principalul sponsor este patronul Spice Fitness, dar proiectul în sine a fost donat spitalului de arhitectul Barbieri. Lemnul a fost sponsorizat de toate primăriile din Munții Apuseni și execuția și celelalte lucrări au fost integral susținute de patronul Spice Fitness. S-au mobilizat și preoții și au deschis un cont. Atât pacienții cât și aparținătorii au contribuit la realizarea acesteia”, a spus, la sfârșitul anului 2014, managerul Spitalului din Alba Iulia, Nicoleta Coșarcă.

Lucrările la biserică au început la începutul anului 2013, iar prima slujbă a fost oficiată în luna noiembrie 2014.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea