Rămâi conectat

Actualitate

ÎPS Irineu: Din fiecare praznic al Crăciunului să facem un prilej de a ne întâlni cu Dumnezeu întrupat

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu Pop, arhiepiscop de Alba Iulia, a îndemnat credincioșii, în predica duminicală de la Catedrala Reîntregirii Neamului, să facă din fiecare praznic al Crăciunului un prilej de întâlnire cu Dumnezeu întrupat, cu Mântuitorul nostru.

Sfintire biserica curte spital90”Din fiecare praznic al Crăciunului să facem un prilej de a ne întâlni cu Dumnezeu întrupat, cu Mântuitorul nostru. Dacă noi ne deschidem inima și îl lăsăm să intre vom vedea aurora mare și sublimă a veseliei duhovnicești, a fericirii consistente și a împlinirilor frumoase. La aceasta ne cheamă și ne îndeamnă colindul străbun prin versurile ”Fii vesel, iubit creștine, că, iată, Crăciunul vine”. Amin”, a afirmat, duminică, Irineu Pop.

Înaltpreasfinţitul Părinte amintește că esența Crăciunului este Hristos însuși venit din cer și îndeamnă credincioșii să nu se lase prinși în iureșul comercial.

”Acum, când ne mai despart câteva zile de luminosul praznic, haideți să ne întrebăm care este motivul pentru care noi sărbătorim și să nu ne lăsăm prinși în iureșul comercial concentrându-ne asupra evenimentului mântuitor (…) Inima noastră nu trebuie să fie un har aglomerat în care Dumnezeul întrupat să nu găsească loc, ci trebuie să fie o iesle caldă și primitoare, un leagăn binecuvântat în care El să coboare din slava Cerurilor și cu plăcere să-și facă locaș în el, adică în noi (…)

Pomul de Crăciun cu luminile sale scânteietoare, obiceiurile pitorești legate de praznic, mesele pline de bunătăți și multiplele podoabe, toate pot să ne încânte și să ne înveselească, însă miezul sărbătorii stă în faptul că Cel născut în  Betleem este Mesia, Mântuitorul nostru. Izvorul bucuriei Crăciunului stă în aceea că suntem izbăviți de păcat și de moarte veșnică prin Acela care ne-a iubit în mod desăvârșit încât să vină de sus și să se nască din Fecioară prin suflarea Duhului Sfânt”, a predicat Irineu Pop.

Înaltpreasfinţitul Părinte a spus că datoria noastră este să-i deschidem larg porțile inimii să pătrundă în sanctuarul intim al ființei noastre.

”La ce ne-ar folosi dacă s-ar naște de 1.000 de ori în Betleem, dar n-are unde să-și plece capul în sufletul tău și în sufletul meu. (…) În urmă cu 2.000 de ani Fiul lui Dumnezeu a părăsit Cerurile cu mulțimea lor de îngeri și galaxiile cu mulțimea lor de stele și a venit să ne mântuiască. Atunci, pe o mână de paie, pe o iesle umilă, sub formă de copil plăpând și neajutorat, stătea suveranul Atotputernic al Universului. Iubirea Dumnezeiască a coborât să ne dea iertarea păcatelor să zdrobească tirania morții și să ne deschisă Raiul închis din cauza păcatului strămoșului Adam”, a adăugat  Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea