Rămâi conectat

Curier Județean

ÎPS Irineu a vizitat, în Sâmbăta Mare, copiii de la Aşezământul „Izvorul Tămăduirii” din Oarda de Jos

Ziarul Unirea

Publicat

în

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Albei Iulia a efectuat, sâmbătă, 11 aprilie, o vizită pastorală la casa de tip familial din cadrul Aşezământului Social „Izvorul Tămăduirii” din Oarda de Jos (municipiul Alba Iulia).

IPS Irineu, vizita la asezamant02Cu această ocazie, Ierarhul nostru le-a pus la suflet micuţilor ocrotiţi în acest aşezământ social filantropic un sensibil cuvânt de învăţătură legat de Marele Praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos pe care cu toţii în aşteptăm cu bucurie şi credinţă.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu le-a oferit copiilor daruri, iar aceştia l-au aşteptat pe ierarh cu smerenie, îmbrăcaţi în frumoasele costume tradiţionale româneşti.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei a spus: „Pe acest pământ avem misiunea să fim solidari cu semenii noştri şi să le stăm aproape în lipsurile, suferinţele şi speranţele lor. Asta aşteaptă de la noi Hristos care a spus: „Aşa cum v-am iubit Eu pe voi aşa să vă iubiţi şi voi unul pe altul”. Părintele profesor Ioan Mihail Dan din Oarda de Jos împreună cu cei ce slujesc în acest aşezământ dau dovadă de iubire şi dăruire de sine ajutându-i eficient pe aceşti copii. Eu am venit astăzi în mijlocul lor ca să le aduc vestea bucuriei pascale şi să le arăt iubire mea întru Hristos cel Înviat”.

La rândul său, părintele Dan Ioan Mihail, coordonatorul Aşezământului Social „Izvorul Tămăduirii” din Oarda de Jos a mulţumit Ierarhului nostru pentru vizitat pastorală dar şi pentru grija pe care o poartă aşezământului social.

IPS Irineu, vizita la asezamant01„Ne bucurăm că Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu ne poartă de grijă, ne pomeneşte în rugăciunile Înaltpreasfinţiei Sale şi ne bucurăm că ne-a vizitat acum în prag de mare sărbătoare creştină. Aşezământul „Izvorul Tămăduirii” de la Oarda de Jos a fost înfiinţat în anul 2004 chiar la sărbătoarea Izvorul Tămăduirii. În prezent avem două imobile în care ocrotim 25 de copii. Mulţumim Bunului Dumnezeu că ne-a rânduit să ne ocupăm de acest lucru, mulţumim Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba pentru că finanţează în cea mai mare parte această activitate” a spus părintele Dan Ioan Mihail, coordonatorul Aşezământului Social „Izvorul Tămăduirii” din Oarda de Jos.

Aşezământul Social „Izvorul Tămăduirii” Alba şi-a început activitatea în anul 2004 şi face parte din reţeaua social filantropică a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei.

Aşezământul cuprinde două case de tip familial în care sunt ocrotiţi 25 de copii orfani sau abandonaţi. Aceştia primesc îngrijire de specialitate, educaţie, consiliere socială şi psihologică şi totodată sunt ocrotiţi cu dragoste astfel încât să îşi poată forma personalitatea şi să se integreze social.

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție

Bogdan Ilea

Publicat

în

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție Jandarmeria Română împlinește în acest an 174 de ani de la înființare, iar Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba a pregătit activități pentru publicul interesat. Cu prilejul sărbătoririi a 174 de ani de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea