Rămâi conectat

Curier Județean

IPJ Alba: Atenţie la escroci! Doi albaiulieni s-au trezit cu facturi ”de groază”, după ce le-au fost folosite ilegal datele personale pentru contracte de telefonie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

furt-telefonÎn ultimele zile, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată cu privire la două fapte de înşelăciune, comise prin folosirea ilegală a  datelor personale. Infractorii au profitat de naivitatea unor concetăţeni şi au încheiat, în numele lor, contracte de telefonie. Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea autorilor şi recomandă cetăţenilor să fie precauţi atunci când li se cer datelor personale şi semnarea diverselor documente.

La data de 23 mai 2016, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către un tânăr din Alba Iulia cu privire la faptul că, la data de 11 aprilie a.c., în timp ce se afla într-o staţie de autobuz, a fost abordat de un bărbat care i-a cerut ajutorul, pentru a obţine un telefon mobil de la un magazin specializat.

Tânărul s-a deplasat cu necunoscutul la magazin unde a semnat mai multe documente, fără să verifice ce semnează.

În schimbul „serviciului” său, necunoscutul i-a oferit suma de 80 de lei.

În data de 23 mai, reclamantul a primit, de la operatorul de telefonie mobilă, o factură din care rezultă că datorează suma de 4.117 lei.

Un caz asemănător  a fost semnalat la data de 25 mai 2016, de către un bărbat de 66 de ani, din Alba Iulia.

Acesta a reclamat că, în cursul lunii aprilie a fost sunat de către un individ care s-a dat drept reprezentant al operatorului de telefonie şi i-a cerut datele personale.

Victima a comunicat datele, iar după  o perioadă a primit o factură din care rezultă că are de plătit 2.250 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor de telefonie şi televiziune precum şi ratele pentru două telefoane mobile.

În ambele cazuri, poliţia face cercetări, pentru identificarea autorilor faptelor de înşelăciune şi recuperarea prejudiciilor.

Pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de înşelăciune, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

  • nu oferiţi niciun fel de date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutor;
  • verificaţi întotdeauna, înainte de a da o sumă de bani sau de a semna un contract;
  • nu trimiteţi date personale sau copii după cartea de identitate, cărţi credit/debit prin e-mail/fax;
  • Dacă aţi identificat un escroc sau aţi devenit victima lui, sesizaţi imediat poliţia!

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Grevă la Registrul Comerțului. Nemulțumiți de salarii, angajații protestează începând de astăzi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Grevă la Registrul Comerțului. Nemulțumiți de salarii, angajații protestează începând de astăzi Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) intră joi în grevă japoneză, la nivel naţional, solicitând Guvernului demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15%, ONRC fiind „instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiţie”, potrivit unui comunicat remis […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea