Rămâi conectat

Actualitate

IPJ Alba: Amenzi de peste 32.000 de lei și 16 permise reținute, din care 8 pentru alcool, în minivacanța de Anul Nou

Ziarul Unirea

Publicat

în

politia-alba03În minivacanţa prilejuită de trecerea în Noul An, poliţiştii din judeţul Alba au fost la datorie, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice şi nici accidente rutiere soldate cu decesul vreunei persoane.

În perioada 31 decembrie 2016 – 2 ianuarie 2017, peste 400 de poliţişti au acţionat, pe raza judeţul Alba, pentru prevenirea evenimentelor negative şi creşterea siguranţei rutiere.

În total, au acţionat 273 de poliţişti de ordine publică, 93 de la rutieră şi 90 din cadrul structurilor de investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase care au utilizat 136 de autospeciale din care 10 dotate cu aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Măsurile luate de poliţiştii au făcut ca cetăţenii să petreacă în linişte, atât în noaptea de revelion cât și în primele zile ale anului 2017.

Nu au fost înregistrate fapte de mare violenţă şi nici de tulburare a ordinii şi liniştii publice, iar manifestările publice organizate pentru sărbătorirea Noului An s-au desfășurat într-un climat de siguranţă publică adecvat.

În ultimele 72 de ore, poliţiştii din Alba au constatat 31 de infracţiuni şi au aplicat 120 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 32.125 lei, din care 38 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 73 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 9 la alte acte normative.

Au fost reţinute 16 permise de conducere, din care 8 pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Exemple:

La data de 31.12.2016, în jurul orelor 09.30, poliţiştii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș l-au depistat pe S.V., de 51 de ani, din Sebeş, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localităţii Răchita, fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0.57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Sebeş unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de S.V., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 31.12.2016, în jurul orelor  01,53, poliţiştii din Teiuş l-au depistat pe S.P.G., de 41 de ani, din Teiuş, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,63 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de S.P.G., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 02.01.2017, în jurul orelor 16.35, poliţiştii rutieri din Alba Iulia au depistat-o pe H.G.E., de 46 de ani, din comuna Vadu Moţilor, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Zlatnei din Alba Iulia, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătoarei auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de  0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condusă la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de H.G.E., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 02.01.2017, în jurul orelor 21.10, poliţiştii rutieri din Aiud l-au depistat pe L.N., de 22 de ani, din Aiud, în timp ce circula, pe strada Moţilor din Aiud, cu un ATV neînmatriculat şi fără a avea permis de conducere.

În plus, a rezultat că tânărul era sub influenţa băuturilor alcoolice, în urma testării acestuia cu aparatul etilotest rezultând valoarea de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Faţă de L.N., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de        conducere fără permis şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

foto: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea