Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

IPJ Alba: Alte două dosare penale pentru doi bărbați din comuna Ocoliș, care au tăiat arbori nemarcați. Acţiunile pentru combaterea infracţiunilor silvice continuă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii şi silvicultorii din Alba au continuat controalele în fondul forestier situat pe raza comunei Ocoliş. Alte două dosare penale au fost întocmite pe numele unor persoane ce au tăiat arbori nemarcaţi.

La data de 20.06.2017, poliţiştii din Baia de Arieş, împreună cu poliţiştii din Sălciua şi specialişti silvici din cadrul Ocoalelor Silvice Aiud și Muntele Mare Poșaga, au continuat controalele în fondul forestier situat pe raza comunei Ocoliş, în locul numit „Pociovaliște”, în scopul combaterii tăierilor ilegale de arbori.

Cu această ocazie au fost identificate alte două persoane, de 51 şi 39 de ani, din comuna Ocoliş, care, în perioada februarie – mai 2017 ar fi tăiat, fără drept, 18 arbori, de esenţă fag, din parcelele de pădure aflate în proprietatea lor.

Pe numele acestor persoane au fost întocmite dosare penale în care sunt cercetate sub aspectul comiterii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori.

Acţiunile şi controalele pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor silvice continuă.

Informaţii de background:

La data de 19.06.2017, poliţiştii din Baia de Arieş, împreună cu poliţiştii din Sălciua şi specialişti silvici din cadrul Ocoalelor Silvice Aiud și Muntele Mare Poșaga, au făcut un control în fondul forestier situat pe raza comunei Ocoliş, în locul numit „Pociovaliște”, ce a avut ca scop combaterea tăierilor ilegale de arbori.

Cu ocazia acestor verificări a fost identificat un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din comuna Ocoliş, care, în cursul lunii iunie a.c., a tăiat, fără drept, 17 arbori, de esenţă fag, din pădurea deţinută de el, situată în fondul forestier naţional şi care nu este dată în paza şi administrarea vreunui ocol silvic. Pe numele său a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori.

Totodată, poliţiştii au stabilit faptul că, din aceeaşi zonă, în perioada martie – iunie a.c., de pe doua parcele de pădure, proprietatea unor persoane fizice din comuna Ocoliș, care nu sunt date în paza şi administrarea vreunui ocol silvic, au fost tăiaţi, fără drept, 29 arbori de fag.

În acest caz, polițiștii continuă cercetările, pentru identificarea autorilor tăierilor ilegale, tragerii lor la răspundere penală şi recuperării prejudiciilor.

Cu ocazia controlului efectuat în teren, a fost recuperată cantitatea de 5,7 metri cubi de material lemnos, provenit din tăieri ilegale de arbori, ce a fost ridicată în vederea confiscării şi lăsată în custodia Ocolului Silvic Aiud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea