Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, amendat de Tribunalul Cluj cu peste 120.000 de lei pentru nepunerea in executare a unei sentinţe judecătoreşti

Bogdan Presecan

Publicat

în

Amenda primită în nume personal de către preşedintele Ion Dumitrel a fost decisă de Tribunalul Cluj, pentru nepunerea în executare a unei sentinţe definitive şi irevocabile pronunţată în  2012, într-un dosar deschis în 2008, cu privire la  acordarea de licenţe de transport public de persoane pe mai multe trasee din judeţ.

ion dumitrelAceastă decizie obliga administraţia judeţeană să reia procedura de atribuire şapte trasee aflate în litigiu, dar acest lucru nu s-a întâmplat. În acelaşi dosar al licenţelor de transport public, Consiliul Judeţean Alba este de asemenea obligat să plătească penalităţi de peste 75.000 de lei.

Decizia de amendare a  lui Ion Dumitrel şi a Consiliului Judeţean Alba  Cluj a fost atacată cu recurs de către consiliul judeţean. Pe rolul instanţelor clujene mai există un proces similar cu reclamant o altă firmă de transport, SC Arion Trans SRL. De asemenea şi societatea Transglyen SRL, care a preluat în 2012 traseul Alba Iulia – Aiud şi retur, a iniţiat un proces în care solicită daune administraţiei judeţene, însă în cazul acestei companii situaţia ar putea fi mult mai gravă atât în ceea ce-l priveşte pe preşedintele consiliului Ion Dumitrel cât şi pentru CJ Alba, deoarece daunele totale solicitate depăşesc un milion de euro.

CITEȘTE ȘI: Consiliul Județean Alba angajează casă de avocatură pentru procesele grele. I se cer peste 10.000.000 Iei despăgubiri

Între timp, cele trei societăţi şi-au mutat sediul social în judeţul Cluj, pentru a atrage competenţa instanţelor de aici, motivând posibile relaţii neortodoxe între instanţele din Alba şi reprezentanţi ai CJ Alba. Instituţia publică judeţeană a solicitat într-un proces cu Transglyen SRL strămutarea cauzei în alt judeţ, dar cererea a rămas fără obiect după ce Curtea de Apel Cluj a decis rejudecarea procesului la instanţa de fond.

Ion Dumitrel deține un depozit bancar în euro și unul în lei și un cont curent tot în lei. Valoarea depozitului bancar în euro este de 34.690,12 lei, al celui în lei este de 21.600 . Contul bancar este în valoare de 12.009 lei. La capitolul venituri, președintele CJ Alba primește anual de la Consiliul Județean o indemnizație de 55.482 de lei.

CITEȘTE ȘI: Consilierii județeni din Alba își protejează buzunarele prin casa de avocatură a unui fost ministru al Justiției

Cuantumul amenzii aplicate preşedintelui CJ Alba creşte în fiecare zi cu 180 de lei, aşa cum a dispus instanţa, până la executarea sentinţei civile nr. 3965/2012 pronunţată în dosarul nr. 3836/107/2008 al Tribunalului Cluj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea