Rămâi conectat

Politică Administrație

Ion Dumitrel: Cel mai important loc din România de 1 Decembrie 2018 va fi Alba Iulia. Dacă este Bucureștiul e grav

Dragoş Suciu

Publicat

în

Președintele Consiliului Județean (CJ) Alba, Ion Dumitrel, a spus, joi, în cadrul dezbaterii ”România Centenară”, la care a participat și secretarul de stat Cristian Ioan Videscu, că cel mai important loc din România pe 1 Decembrie 2018 ar trebui să fie Alba Iulia, iar dacă va fi Bucureștiul, ”e grav”.

Dumitrel a afirmat, având în vedere experiențele de anii trecuți, că Alba Iulia e pregătită să sărbătorească 100 de ani de la Marea Unire și ”fără București”.

El a amintit, apoi, o parte din investiții care se realizează din venituri locale și județene pentru sărbătorirea celui mai mare act de voință al românilor.

”Noi în județul Alba, în afară de Alba Iulia, avem locuri unde au avut loc evenimente premergătoare Unirii. Fie că e vorba de Câmpia Libertății de la Blaj, care e în restaurare, prin efortul administrației locale și județene și atât. Avem în program și am avut discuții, cu ”mergând la munte pe urmele lui Avram Iancu, Horea, Cloșca și Crișan”, la Câmpeni să restaurăm beciul lui Horea, locul de unde a început răscoala. De asemenea, ”Casa tribunilor”, locul de întâlnire a lui Avram Iancu cu tribunii. Și, la Horea, pe Fericet, vrem să facem un ansamblu, unde există casa lui Horea. La Avram Iancu, casa a fost restaurată și s-a pus la punct”, a spus Dumitrel.

Secretarul de stat pe Departamentul Centenar, Ioan Videscu, a spus că inițiativele Consiliului Județean Alba sunt bune.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea